Välkommen Vector Fotoalbum Länkar Blogg
Blogg 2008 | Blogg 2009 | Blogg 2010 | Blogg 2011

 

 

Blogg

22/1 -14

Fick ett sug efter att titta igenom lite bilder och lägga till lite nytt på hemsidan. Får en chock när jag går in och tittar på den och inser att jag inte uppdaterat den på nästan ett och ett halvt år. Så det torde ju va dags. 2013 hände det inte mycket på hundfronten. Jag och Vector gick två hundkurser och va på en utställning i Ö-vik. Hoppas att 2014 blir ett mer händelserikt hundår. Som vanligt planerar jag att tävla till vårsommaren. I Mars ska vi på utställning i Övik. Goldenklubben anordnar en inoffciell varje år som de har i på Gideå Plantskola, jättetrevlig lugn utställning i en varm inomhuslokal. Perfekt om man vill ha med familjen :)  Hänt grejer under 2013 har det iaf gjort om än inte på hundfronten. Har hunnit jobba ett helt år efter mammaledigheten och har köpt hus i ö.vännfors. Flytten från v.vännfors gick hur bra som helst. Trivdes ju skitbra i lägenheten men det började bli lite ont om plats o utrymme med en tvååring som sprider ut sig överallt! Supertråkigt att flytta ifrån alla gamla grannar, vi var ju som en stor familj allihopa! Nu har vi dock utymme så vi skulle kunna skaffa en hel drös ungar till..Nåja, nästan iaf :)

 

 

Nöjd tjej nu när jag lyckats knåpa ihop några rader. Hoppas de inte dröjer lika länge innan nästa uppdatering..

 

 

2/10 -12

Jag har inte så mycket att skriva.. Dagarna rullar på i vanlig ordning. Däremot upplever jag att veckorna går fortare sedan jag börjat jobba torsdagar och fredagar. Så nu är jag och Kurt hemma halva veckan var. Det är roligare för Edward också som får vara nästan lika mycket med oss båda.

 

Annars har jag börjat träna inför lydnadsklass 2, måste ju starta till våren. Många moment kan redan Vector och några är nya. Det är så roligt att träna på "nya" saker. Jag är så less på lydnadsettans moment!

 

Hittade en fin bild som jag stal från GRK-Umeås hemsida. Bilden är på Vector då jag ställde honom i Umeå på Open Show.

 

 

17/9 Lyckad tävlingshelg

 

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg skulle jag och Vector tävla tre dagar i rad helgen som var; i Vilhelmina, Barsele och Åsele. Jag har så dåliga tävlingsnerver så bara tanken på att tävla gav mig hjärtklappning :P  Jag och Vector lämnade Kurt och Edward hemma och tog med oss Bästa Hanna som sällskap. Sammanlagt har vi kört över 60 mil så Hannas sällskap var välbehövligt. Hon har hjälpt och peppat mig att träna och agerat tävlingsledare åtskilliga gånger. Ihelgen har hon följt med som stöd och dessutom filmat alla tävlingar..TACK för allt! Kanske lägger upp en film sen J

 

Såhär blev resultaten i helgen:

Ort:

Vilhelmina

Barsele

Åsele

Platsliggande

8

10

5

Tandvisning

10

10

10

Linförighet

7

8

8,5

Läggande

9

0

10

Inkallande

9

10

9

Ställande

8,5

8,5

10

Apportering

9,5

9

9

Hopp över hinder

9,5

10

9

Helhetsintryck

9,5

9

9

Summa

169.5

165,5

168

 

Jag har slarvat med hans sättanden varav det blev många sneda sätt alla dagar (måste finslipas). Varför han fick en 5:a på platsliggningen i Åsele beror på att han satte sig upp och kliade sig. Dock måste jag säga att Åseletävlingen var den absolut roligaste!! Han gjorde ett suveränt lydnadsprogram efter platsliggningen och trots att han tävlat två dagar innan var han som piggast då. Jag var osäker på om det skulle räcka till ett första pris. Det gjorde det och slutligen fick han sitt LP1. Vilken hund! Mitt mål var att försöka kamma hem ett 1:a pris men han tog hem tre stycken i rad och avslutade helgen med ett så fint lydnadsprogram. Tror inte jag behöver säga att jag är stolt och imponerad över honom. Har förresten uppdaterat hans egna sida. Gå in här och kolla!

 

 

 

 

 

11/9 - Fullt sjå ihelgen!

 

Helgen som var hjälpte jag till på ett inofficiellt jaktprov som goldenklubben anordnat i Sävar. Mycket intressant då jag inte är så insatt i jakten.. Har sett några jaktprov tidigare men denna gång fick jag skriva åt domaren, väldigt lärorikt! Frida och Johan har varit hör och uppvaktat Edward som fyllde ett år förra helgen. De hade med sig sin hund Elite och han och Vector gick mycket bra ihop denna gång! Kul att se :)

 

På lördagkväll blev vi bortbjudna på middag till Hanna och hennes familj i deras mysiga stuga i Fredrikshall. Jättegott! När vi just börjat äta efterätten ringer Marlén (för tredje gången, hade inte svarat de första gångerna) och säger att de står med bilen på våran gård i VÄNNFORS!!

Vi tryckte i oss efterrätten (som också var himmelskt god) och skyndade oss hem till dem. Så roligt att de kom och stannade över natten så vi hann umgås lite! Hoppas det händer fler gånger ;)

 

Även våra nyinflyttade grannar har varit förbi i helgen. De är i min ålder och väntar barn nästa år. Så vi kommer att ha en liten bebisgranne här snart, mysigt! Fick snusa på bebis förra helgen på Edwards kalas, det är något speciellt. MEN! faktiskt är jag inte alls sugen på nån fler, inte än.

Nu vill jag jobba och få mig nån vettig inkomst :)

 

Edwards rum har förresten blivit klart nu. Det enda som fattas är gardiner.

I födelsedagspresent hade Sofie sytt dessa fina vimlpar till Edwards rum, matchande färger! Såklart hade hon använt ett av tygerna ifrån "Gunnarn- the one and only"-tröjan ;) Dessa vimplar gjorde jättemycket i Edwards rum, supersnyggt blev det! Edward fick så mycket presenter på sitt kalas att jag inte vet var jag ska stoppa allt. Han fick jättefina förvaringsboxar så där ryms en hel del. Hela våra lägenhet är fylld av leksaker som inte har ngn särskild plats. Hm..Kanske så det är att vara småbarnsförälder?

 

Edward är mkt nöjd med sitt rum och älskar att vara där!

Såhär blev det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har Sofie och Epoxy åkt tillbaka till Uppsala, det har varit så roligt att ha dem här. Man blir så bortskämd med att ha henne så nära, på vintern ses vi vääldigt sällan.. Hoppas det blir vännäs nästa sommar också! Tack för alla roliga stunder, träningpass, peppning och framför allt ditt trevliga sällskap i sommar. Du är, har alltid varit och kommer alltid att va en av mina bästa vänner! Vi kommer sakna att ha dig här! ofiie.blogg.se hug

 

21/8 - Hundhöst

 

Har haft en riktig hundhelg.. Inlandsylet gick av stapeln i Storuman i år.

Jag och Hanna ställde upp som funktionärer. . Vi har lagt apellspår och varit sekreterare i både bruks och lydnad. Jag behövde verkligen denna helg och jag har blivit såå inspirerad av alla duktiga förare och hundar. Min tanka var ju att tävla i sommar men pga Vectors tassåkommor har det aldrig gått.

 

Nu är han frisk igen och på ylet passade jag på att träna på planen och han är så otroligt fokuserad och ivrig. När jag tar av kopplet och han vet att det är träningsdags stänger han av allt och glider in i en bubbla där det bara är han och jag. När träningen är klar och kopplet åker på igen blir han världens tokigast vovve igen... MEN, det gör inget. Det finns bara en Vector och jag skulle inte sälja han ens för en miljard.

 

Jag är ju en riktig fegis när det gäller tävlingar. Har tränat jättelänge för lydnadsklass 1 och bara tävlat två gånger. Vector kan momenten och VILL inget annat än att jobba med mig.

Allting som kan gå fel nu beror inte på att han inte kan utan pga av att jag är otydlig och ofokuserad och gör honom osäker.  Som sagt, har jag sett många duktiga förare ihelgen, gått en såå givande kurss i våras och träningen har verkligen gett resultat. Snart är vintern här vilket här uppe i Norrland bara innebär några enstaka tävlingar.. så därför har jag tagit mig i kragen.

Jag och Vector ska ha en riktig tävlingshelg i mitten på September.. 3 dagar i rad ska vi tävla. För skojs skull och för att skaffa lite tävlingsnerver och rutiner. Vector kommer att vara jättetrött på måndagen, men han går inte av för hackor och oj, vad nöjd han kommer att vara över att få all uppmärksamhet tre dagar i rad!! :)

 

 

 

maple_leaf

 

 

 

 

 

5/8 - Det duggar som vanligt inte tätt mellan uppdateringarna här. Kommer att bli ett långt hoppigt inlägg med många bilder och några rader till vardera. Så går det när man inte uppdaterar ofta. Man samlar på sig massa bilder från det ena o det andra..

 

 

 

Jag hade ju tänkt att denna sommar skulle bli värsta tävlingssommaren för mig och Vector. Sån tur hade vi dock inte.. En vecka innan vi skulle åka till Gunnarn märkte vi att en klokapsel gått trasig. Så efter ett veterinärbesök var kapseln borttagen och han fick gå med bandage/socka i några veckor tills det hade läkt. Nu ser det jättefint ut! Dock över en natt blommade det upp ett litet sursår på tassen där han haft socken. Vector har ju så lätt för att få dessa sår eftersom han haft det tidigare, dock är det typ två år sedan han fick det sist. Så nu går han runt med tratt så han inte slickar där.. Jag hoppas verkligen att det läker snart så vi kan tävla i höst.

 

 

 Vi har varit i Gunnarn i tre veckor. Jag har jobbat två veckor och den sista veckan passade vi på att umgås med famlijen och vänner. Kurt har varit pappaledig med Edward, ombytta roller. Det har varit jätteroliga veckor och skönt att få göra något annat! Men det var härligt att komma hem till Vännfors igen. Fortfarande målas det och grejjas på i Edwards rum.. Jag kommer hela tiden på nya saker så det lär väl aldrig bli klart... Mina gamla barnmöbler är målade och står på plats..Just nu håller jag på måla en tallrikshylla till hans myshörna där böckerna ska vara.

Såhär ser det ut för tillfället.

 

 

 

 

 

 

 

Det är helt otroligt vad lite färg kan göra på gamla möbler.

Älskar den blå färgen på lillbyrån!

 

 

v..Marlen, Signe & Ida..v

Mina fina gamla vänner från Gunnarn..Vi umgicks jämt förut...

 

En skogsstjärna på holmen i Gunnarn, supersöta blommor!

 

Image0024

Fredrik en fiskekväll i Gunnarn

 

 

Vi har blivit hamsterägare också. Denna lilla dam bodde tidigare hos lillebror i Gunnarn men eftersom han flyttar i höst så får hon bo hos oss den tid hon har kvar..

 

Zirap Magdalena Jansson som hon så fint är döpt till...;)

Hur nyfiken och snäll som helst. Bits aldrig och älskar att komma ut.

Kurt med sin älskade Puch Dakota.

Nu har han dessutom köpt en till.. Han kommer att köra på paraden i Vännäs på Lördag :)

 

 

Vi har även gjort ett besök på djurparken i Lycksele.

Vi hade en jätterolig dag tillsammans.. Dock är jag inte speciellt förtjust i deras djurhållning..

Har man djur i bur tycker jag att man så gott som det går och är möjligt borde försöka efterlikna miljön de ursprungligen hör hemma i. Jag vill inte låta bitter men tittar med ner i "stengropen" där björnarna bor så ser det EXAKT likdant ut som det gjorde för 15-20 år sedan. Förut såg man goa lurviga nallebjörnar och tänkte -OJ, vilken tur de har som får åka rutshbana varje dag!!

 

Nu ser man nästintill apatiska fullvuxna björnar som går fram och tillbaka efter stenväggarna, det finns knappt ett grässtrå, bara gamla kala grenar som säkert också är lika gamla som rutschkanan.. Inne hos björnmamman som roade sig med att vandra fram o åter fanns även björnungarna. De var fortfarande fulla av liv; lekte och busade.. Men helt omedvetna om vad som händer dem till hösten/vintern.. Varje år föds nya ungar men vad händer med dessa året därpå  när deras mamma bär nya ungar som ska locka besökare till stengropen?! !

 

Som sagt..Många djur har det säkert bra där.. Säkert fler har det som björnarna.

Jag tänker inte fara dit fler gånger och fick så dåligt samvete att for dit och betalade in mig till bla. björnarnas bekostnad att jag var tvungen att skriva ett inlägg om hur illa jag tycker vissa saker är.. I hopp om att nån annan kanske läser och också hellre väljer att lägga pengar på ngt annat. Visst, det kan vara en rolig familjegrej och kul för barnen att få åka till djurparken. Men jag är övertygad om att man kan ge dem finare minnen än så...

Jag vet, jag låter som värsta surkärringen....

 

______________________

 

 

 

17/6 - Inte en dag försent...

Nu var det några veckor sedan jag skrev något här.. Men för en gångs skull får jag skylla på att jag inte haft tid.. Vi har haft händerna fulla hela tiden.. Vi har gjort en massa grejjer..Hade jag skrivit om allting hade det blivit ett sånt där jättelångt tråkigt inlägg så jag sammanfattar bara det lite snabbt (det jag kommer ihåg ;p)

 

Jag/Vi har varit o hälsat på Kurts släkt i Dorotea, haft loppis i Gunnarn, hälsat på nyfödd bebis, varit hos frissan, enheldagpåstan, varit på kalas o bröllopsfirande, sett min bror gå ut nian i Storuman, varit på Hannas avslutning i Vännäs, skotertävling, gått otaliga spår med Vector och hans hundvänner, tränat massa lydnad, skrapat och målat möbler, kursavslut på tävlinglydnaden, fått hem nysängen=underbart, tagit hem och hälsat på många goa vänner som jag inte träffat på evigheter, edward har träffat kompisar, blivit bortbjudna på middagar,  planterat blommor, varit på glassbondens premiäröppning och idag har vi varit på utställning (klicka här för att läsa kritik) 

 

Med småbarn har man ganska fullt upp även fast man bara är hemma och gör "ingenting" så jag är rätt slut på efter två jätteroliga men verkligen fullspäckade veckor. Mitt i allt ska det ju dessutom handlas, lagas mat, städas, tvättas, diskas, klippas gräs osvosv.. Så i veckan ska jag och Edward vara hemma och göra dedär "INGENTING".. Eller ja.. en sak måste göras.. När han sover på dagarna ska jag försöka måla klart hans möbler för tanken är den att hans rum ska vara färdigt till helgen...

Men det ska nog hinnas!!

 

 

Bjuder på en massa bilder från veckorna..

 

 

Vector på utställningsdagen - Han fick Excellent

(bilden togs när vi kommit hem, det regnade idag så kameran togs inte fram då han skulle ställas)

 

Jättetrött Vector efter utställningen

Idag var han så lugn hela dagen att jag tappade hakan..

Han bara låg och tog det lugnt innan han skulle in i ringen, inget flås, snusande eller flams.

- Vilken lugn och fin hund du har.. sa några som stod bredvid oss..

en kommentar som vi aldrig fått förut.....

Sen la han sig och sov fast massa andra hundar sprang runt överallt

Han kanske håller på att mogna till lite...??

 

 

   Image0034

(Suddig bild men rätt roligt att nästan varje kväll se Kurt starta skotern för att köra en sväng på åkern..:P ) Han kom etta på Gräsdragrace i Ljusvattnet.. Grattis Älskling!!

 

 

 

 

  

Loppis i Gunnarn

 

 

Kurt och Edward på sin Gustavdag...(nationaldagen)

 

 

Image0035

Edward och Hanna lyssnar på rock :)

 

 

 

Image0026

v Finaste vännen v

 

 

Vector o Epoxy i busartagen

 

Fredrik (bror) när han gick ut nian

 

 

   

Min gamla hylla som målats grön till Edward

 

 

Det är visst inte bara hundar Edward tycker om..

Jag har nästintill ormfobi.. De är fina att titta på, men bara genom glaset.

 

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila.. Kurt är och gräver och Edward sover.. Nästa gång ska det inte bli ett lika långt blogguppehåll, lovar!! Adjökens till dess....

 

 

 

 

 

30/5 Snuva och blåst
Japp.. Edward blev förkyld förra veckan, nån dag därpå åkte jag också dit.
Var bara hängig nån dag men vi snorar fortfarande ikapp både jag & E.
Roar oss inne så gott det går (ute stormar det)..Tvingade dock ut mig på en promenad runt byn idag.

Tittade på några hästar som nyligen flyttat till byn.

Igår va vi inne hela dagen. Edward (vi) gjorde en fotteckning av olika färger.
Har aldrig lagt märke till hur stora fötter han fått förrän jag såg avtrycken på papperet.
Han växer och jag hinner inte med..

 

Färgade fossingar


Vi har legat på latsidan med träning några dagar jag och Vector..(eller rättare sagt jag.)
Och igårkväll gick vi ut för att träna. Vector höll på att hoppa ur pälsen när han förstod var som va på G. Hade han fått bestämma hade vi nog varit ute än. Allt vi tränat på den senaste tiden har liksom sjunkit in och -VIPS! går alla moment superfint! Snart kanske jag känner mig så pass redo att jag törs anmäla oss till en tävling.. kaanske..

 

Tokig vovve

På söndag kommer Sofie till Vännäs. Hon ska jobba på veterinärstationen heeela sommaren.
Så kul! vi kommer att hinna umgås massor både i Gunnarn och i Vännäs!! Dessa fina bilder tog hon en fin sommarkväll i Vännfors för snart ett år sedan... Med gomagen!!

 

 

 

 

 

 

______________________

 

 

27/5 Härliga helg!! Imorse kom älskling med sååå fint morsdagsfika på sängen + en present..TACK!!

Fick en hårfön som jag såå länge velat ha.. 

 

Dagen har spenderats i Umeå.. Det har varit prat om att köpa en ny säng länge nu, den vi har nu har många år på nacken och har gjort sitt. Och imorse kom Kurt med den strålande idéen att vi kunde åka in o köpa en säng på MIO.. Sagt och gjort! Dock får vi inte hem den förrän om två veckor men ack så skönt vi ska sova i den :) Har även varit och inhandlat färg till några barnmöbler jag ska måla om till helgen. Äntligen ska Edward få sitt rum klart och så småningom få flytta in dit :)

 

 

Igår var det utställning för hela slanten..Kurt och Edward skulle ha en mysdag tillsammans så dem lämnade vi hemma. Jag & Vector hade Hanna med som sällskap. Hon är tjejen med KOLL, på allt..Och för en aning virrig mamma och matte är det bra att ha med sig någon som vet vart man ska och var alla grejjor tagit vägen. För virrig; det är IDA i ett nötskal.... Dessutom förevigade Hanna hela dagen och tog många fina bilder. Vector skötte sig bra i ringen, var dock lite mer snusig än vanligt men inget att klaga på. Klicka här för att läsa kritiken.

 

Även Frida och Elite kom för att kika på oss &

för att miljöträna lite. Jättetrevligt!!

 

   

 

När vi var klara på Forslunda ringde Kurt och bjöd oss på fika inne i stan..

Vector fick avsluta sin dag i värmen med ett bad i vindelälven..UPPSKATTAT!!

 

 

 

 

21/5 Har varit i Gunnarn över långhelgen..riktigt trevligt. Förutom att umgås med familjen har jag och Vector varit ute på promenad med Frida och Elite som också åkt hem för att tillbringa nån dag i byn. Har också varit och tränat på Storuman Bk tillsammans med gamla hundvänner, dock blev det bara en snabbis men Vector var lika nöjd för det :)

Längre inlägg blir det inte men bjuder däremot på desto fler bilder..

 

 Elite och Vector

 

Vector litar inte på gungan.. (den kan ju gå sönder)

 

 

spring, spring...

 

 

Kunde inte motstå att lägga upp några gamla valpbilder också..

 

Image0026

Det var tider det... :)

 

 

På lördag ska vi på Goldenklubbens Open Show i Umeå.

Här är Vector på sin första utställning i Västerås

 

13/5 Veckorna går fort..Snart är vi inne i Juni. Jag ska jobba två veckor i sommar och Kurt ska vara hemma med Edward..Vad konstigt det ska kännas men oj vad jag längtar efter att få jobba!! :)

 

Viltspåret förra Lördagen gick bra. Spåret hade legat 15 timmar och det hade snöat under natten + att det blåste en hel del. Han ringade vid två tillfällen men hittade tillbaka fort igen. Det är så mycket roligare att gå spår som någon annan gått när man inte alls vet var man är påväg och verkligen får lita på hunden.

 

Sån himla tur att jag började tävlingslydnadskursen. När jag bara tränat själv här hemma har jag använt dubbelkommandon och hjälper till de flesta moment så länge att vi inte klarat oss utan dom. Det är så roligt att få nya tips så vi kommer framåt i träningen och kan plocka bort dessa dk:n med vetskapen att Vector fixar det ändå. Tur att han är så pass lättlärd och lättbelönad och framförallt tycker att det är så kul att träna!

 

 

 

 

 

 

 

 

5/5 Vilket tråkigt väder vi har. Igår såg jag några tussilago blomma så fint vid vägkanten och imorse när jag kikade ut genom fönstret imorse var det alldeles vitt ute, snön bara vräkte ner och det ligger ca 1 dm på backen!! Usch, vad deppad man blir av detta skitväder!

 

Edward har iaf gått och blivit frisk från den långdragna magsjukan (eller vad det nu va) han hade. Nu äter han som en häst och har snart tagit igen det han förlorade.. Så skönt att få tillbaka sin pigga och glada kille! 

 

I förrgår började jag och Vector den efterlängtade kursen. Vi var fem ekipage och alla hade olika raser, kul! Vi går igenom moment för moment och tränar speciellt på dessa till nästkommande träning så nu vore det väl attan om vi inte får till det ;) Skriver träningsdagbok för varje dag och planerar nästkommande dags träning. Jag och Vector har även sån tur att vi haft Hanna med oss när vi tränat. Hon har fått vara tävlingsledare, domare till tandvisning och störingsmoment till platsliggning.. Hur bra är inte det?! :) Igårkväll gick Vector årets första personspår som han klarade med bravur, alla apporter var med och han följde spåret klockrent. Dock med lite väl hög fart... Tur jag har handskar på mig annars hade jag haft blåsor fulla händerna.

 

Ikväll trotsade jag och Hanna vädret och hon la ett viltspår åt oss i skogen där det fortfarande var barmark. Ska gå det imorn på förmiddagen. Spännande, men det borde ju inte va nå problem för en viltspårschampion?;)

 

 

 

 

2/5 Ja, då var vi inne i Maj..Snön har äntligen börjat försvinna och isarna börjat riva. Har längtat efter promenader på skogbilsvägarna och att få gå ner till älven och låta Vector bada.

 

För oss har varit en lugn valborgshelg.. Edward som i princip aldrig varit sjuk tidigare åkte dit i Fredags och är fortfarande sjuk.. Han har varit lite piggare idag så jag hoppas han är på bättringsvägen. Det är så tråkigt när dom små blir sjuka, han har gått ner i vikt och varit allmänt slö om dagarna. Vi blev så oroliga att vi åkte in på lassarettet med honom men efter att ha undersökt honom konstarerade de att han fått nåt virus och att det bara var att vänta å hoppas det går över, går han ner mer i vikt åker vi självklart in igen. Idag fyller vår lille sjukling dessutom 8 månader!! Alla säger jämt att tiden går så fort men nu sen man fått barn inser man verkligen att det stämmer, man inte alls hinner med!  

 

På Torsdag börjar jag och Vector apell-och tävlingslydnadskursen och jag hoppas vi får lära oss en MASSA så att vi tar oss framåt i träningen :) Senare i Maj är det även en Open Show i Umeå, blir spännande att se vad denna domare tycker om Vector..Hiss eller Diss!! 

 

 

 

 

23/4 Hej och hå! Jag vet inte vart all energi och motivation helt plötsligt har kommit från men jag hoppas den stannar kvar, läääänge.. Jag tränar med Vector varje dag helt plötsligt!! En stund lite nu och då på dagarna när Edward sover ute i vagnen. Och jag tycker det är så kul!

 

Att vara mamma till Edward är det absolut bästa som finns och det finns inget som gör mig lyckligare än att titta ner i spjälsängen på morgonen och möta hans underbara ansikte som bara strålar livsglädje. Men att komma bort en stund och bara vara för sig själv är så guld värt och gör vardagen så mycket roligare. Det uppskattas inte bara av mig utan även av Kurt och Edward som får egentid tillsammans, de har inte direkt varit bortskämda med det tidigare kan jag lova!

 

 

 

 

 

 

 

17/4 Vi har firat påsken i Gunnarn och varit där i nästan två veckor. Förutom att träffa massa kompisar har jag och Vector hunnit vara till Barsele och tränat lydnad två gånger. Det har gått alla tiders. Han är ivrig, träningssugen, fokuserad och tycker det är jättekul! Med lite mer finslip borde vi kunna ta ett efterlängtat första pris i ettan till sommarn. Och det är som vanligt mig det hänger på.. Jag måste få bort mina dubbelkommandon och göra nån liten justering på vissa moment. Har fått många goda råd och jag hoppas att vi efter kursen är mer redo att ta hem ett första pris. Skam den som ger sig :)

 

Stort Grattis till Zingo och Maria som varit i Sundsvall i helgen och ställt för SKK.

Zingo fick en  1a i jaktklass och Excellent! GRATTIS! Bilden nedan är på Zingo, Vectors kullbror.

Klicka på bilden så kommer du till deras hemsida.

 

 

Här kommer bilder från påsken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4/4 Här kommer en uppdatering, första bloggen av 2012!

Edward gar hunnit bli 7 månader, tiden går så fort! Våren har börjat kika fram och vi är mer och mer ute på dagarna. Träningssuget efter ett låångt uppehåll har börjat komma tillbaka.  I slutet av April börjar jag och Vector en kurs i tävlings/apellydnad i Umeå som jag hoppas sätter snurr på träningsglöden. Jag är otroligt förväntansfull! Ska bli så roligt att komma igång igen! Har en fyrfotad kompis här bredvid mig som tycker likadant. Vi gjorde en liten mjukstart i slutet på Mars då vi åkte till Ö-vik på Goldensklubbens Open Show där det gick mycket bättre än förväntat!

 

Jag hade gått och oroat mig över att Vector blivit för tjock, att jag skulla ha klippt honom fel och över att jag inte tränat honom med andra hundar på säkert ett år. Han var väldigt uppjagad när vi kom dit men efter en stund när han lugnat ner sig släppte han allt runtom och började fokusera på mig. Han ställdes i Maiden där det var många andra hanar och det gick superbra för oss. Det slutade med att han blev BIS-2 (gå in och kolla här). Det gick inte bara bra för Vector utan även för de andra Cinderellahundarna.  Zingo fick 1a placering med HP i jaktklass och blev 4 bästa hanhund. Tola fick 1 placering med HP och Thia kom strax efter med en andra placering. Vilka fina hundar vi har!

 

Image0022

 

 

 

Välkommen | Vector | Fotoalbum | Länkar |