Välkommen Vector Fotoalbum Länkar Blogg
Blogg 2008 | | Blogg 2010 | Blogg 2011

 

 

Blogg 2009

27/12

HippHippHurra! Idag blir finaste guldpojken 1 år..Minns det som igår när Monica ringde och berättade att det kommit 6 små guldklimpar hos Cinderella Lovehouse.. Kunde inte ha fått en bättre hund, du förgyller min dag Vector!

 

 

19/12

BURR! Denna vecka har varit kall, speciellt de sista dagarna, idag är de dock lite mildare ute...Annars har vi haft kring -30 minus ute. Fastän det känns som att man ska frysa ihjäl när man sätter foten utanför dörren så går inget upp emot hur fint och klart det är på himlen när det är så kallt! Har lagt upp lite bilder på hundarna i vårt nya vinteralbum :)

 

 

 

 

             

30/11

Hej och hå!

 

I Lördags åkte jag och Vector ned till Umeå för att gå på utställning på Söndag. Vi sov över hos Frida i hennes urmysiga lägenhet.. Vector var helt färdig på Lördagkväll.. Både bilresan och alla goda lukter och nya intryck hos Frida tog hårt på honom. Han slocknade tidigt på lördagkväll och morgonen därpå såg han ut att önska att han kunde få sova en liiiten stund till. Vi är ju inte ute och ränner så mycket så de tar på :) Vi tog oss iväg i god tid till utställningen för att jag var helt övertygad om att jag skulle köra fel, men icket! Vi hade gott med tid på oss att ställa upp kompostgaller, rasta och kolla runt. Vector hade fullt upp, han försökte hälsa på varenda människa och hund, man får inte missa nån....  Malin klippte till Vector lite extra innan vi skulle in i ringen, verkligen supersnällt! När det var vår tur att ställa blev det bara Zingo och Vector i juniorklass. Egentligen skulle de ha varit två hanar till men de dök inte upp.. När Vector stått en stund framför domaren såg han ut att börja undra om han skulle göra något annat för att få köttbullen som jag hade i handen, jag såg riktigt den där glimten i ögat och snabbt som attan kastade han fram frambenen och la sig..  Vilken liten go spjuver jag har :)

 

Vector fick en 1:a med HP och kritiken:

Maskulin hanhund, inte av de största. Mkt god typ. Maskulint huvud och uttryck. Tillr lång rygg. God front. Rätt rygg. Tillr vinklad bak. Rör sig tillfredställande från alla håll.

 

Vi gratulerar också Zingo, Chivas och Nemo till 1:orna och även Aya och Vira som fick 2:or.

Vilka duktiga hundar vi har som sköter sig så bra i ringen, sen får väl domaren tycka vad han vill..

 

Hanna och Kellie kom också för att titta på utställningen.. När vi var klara letade vi åt en stig i skogen där Vector och Kellie fick leka, kul! Behöver jag säga att Vector sov hela vägen hem till Gunnarn igen? :)

 

Tack Frida för mat och sovplats och för att du var min assistent hela Söndagen.. - Frida, ta kort! - Frida, se till Vector medan jag går! - Frida, vart är kopplet?! Och TACK för att du var min packåsna..Det är skönt att ha någon med sig som kan hjälpa till när man är lite nervös och har händerna fulla med grejor i ena handen och en Vector i andra som har en förmåga att kunna vara överallt och helst samtidigt :) Det var synd att inte Ante kunde följa med, han tål nämligen inte hästar och utställningen var i ett stall vilket gjorde att han inte kunde komma.

 

 

 

Vector säger att man blir trött av att vara på utställning och Aero förstår precis vad han menar

 

 

Bilder från utställningen kommer snart :)

 

15/11 Ante skriver

 

Idag har jag & Aero varit ute på en Skogspromenad där han fick vara lös hela tiden. Vi åkte upp en bit efter Sorsele vägen innan vi stannade till. Vi följde en stig ner till en sjö där isen lagt, synd att man inte kan vara ute & gå på isen än. Men Aero tycker det är lika roligt att få springa lös i skogen, det är livet det tycker han :) Det är skönt att vara ute i skogen och gå. Lite tråkigt väder var det idag, men det gjorde inte så mycket. Iaf inte för Aero, han är alltid lika lycklig då han får vara lös & hoppa omkring som en antilop:)
När vi kom hem hade husse bestämt att det var dags för ett bad, Aero tycker man luktar så illa efter man badat. Så alla mattor får sig en riktig omgång av en blöt lurvig Golden :)

 

 

 


Aero på IsenAero ny Badad :)

13/11

Oj, vad fort dagarna går! I Söndagsnatt jag, Ante och hundarna oss neråt i landet för omröntgen av Aeros höfter. Även Hanna & Henrik och Solveig + hundar var med. Det blev en lång resa men det var det värt, roligt att träffa dem igen! Veterinären tyckte att Aeros båda höfter såg mycket fina ut och kunde inte se nån skillnad på b-höften och c-höften.. Och idag kom resultatet upp på skk: HD grad B!! Han är alltså fri.. Förmodligen röntgades kullen för tidigt.. Många hanar fick C och gick till B vid omröntgen. De hade nog inte växt klart första gången.. Något att tänka på kanske.. Inte ha allt för bråtoom med att röntga Vector.. Men de e kämpigt, för man vill ju veta så fort som möjligt :)

 

 

 

 

 

 

 

 

27/10

Stort Grattis till Vectors alla syskon som alla klarat anlagsprovet i viltspår innan 10 mån ålder!

Zingo och Aya har också hunnit med 1: priser i ökl.Vilka kanonvalpar!

 

 

Foto: Johan Lång

Vector, Miro, Zingo, Stina, Vira, Aya

26/10

Det har blivit långt mellan gånerna jag uppdaterar här. Just nu är det fullt upp på dagarna. Har haft praktik i tre veckor men på Onsdag är sista dagen. Ska bli skönt att få vara hemma och plugga igen och ta igen all tid man missat med hundarna. Till helgen ska jag och Vector gå kurs med Inki Sjösten. Vad kul! Tyvärr så kan inte Ante och Aero gå eftersom att han jobbar på Polaris och alla snöskoteraffärer här uppe i norr har då "Skoterns dag" hela helgen vilket innebär att han måste jobba. Här är det full vinter, lite tö har det varit idag men långt ifrån att backen skulle bli bar. Hundarna älskar snön!

 

Oj, vad fort tiden går! Tycker det var alldeles nyss som vi hämtade hem Vector och han bara var en fluffig liten palt!  Lägger in två valpbilder på Aero och Vector när de va små.

 

 

   

 

7/10

Bilden får tala för sig själv.. Fick en chock imorse när det helt plötsligt var vinter ute.. Tom träden hade ett vintertäcke på sig! Vector fick världens spratt och tyckte det var jätteroligt med snön :) Kanske hinner den töa bort igen, vi får se..

 

Stort grattis till Zingo, Stina och Cindy som klarat anlagsprovet i viltspår! Och till Aya som klarat både anlagsprovet och hunnit få två 1:a pris i öppenklass!

Ett jättegrattis ska också Monica ha som i Söndags fick en valpkull efter Millan, roligt :)

 

 

4/10

Idag klarade Vector anlagsprovet i viltspår! Domaren tyckte att han var hemskt duktig på att ta vinklarna ;)

 

Sista helgen i Oktober ska både jag och Ante + hundar förstås gå en kurs med Inki Sjösten, det ser vi fram emot! Och i början av November ska äntligen Aero omröntgas.

Här kommer lite bilder...

 

 

 

Aero ville testa på att bära klöven han också och självklart fick han det..

Image0006

 

Molly och Aero

 

27/9

Ante skriver om han och Aeros dag i Umeå:

Lägreklass Spårtävling.

 

Dagen började tidigt för mig och Aero, hade ställt klockan på 03:15 men tog oss inte ur sängen förräns kl:03:40. Vi skulle åka ner till Umeå för att gå en lägreklass spårtävling, trött och seg som vi var så tog vi oss tillslut ner till Umeå. Efter upproppet började både jag och Aero att tagga till, åkte ut i skogen och tog oss fram till våran spårstart. Vi hade dragit nummer 7 på lottningen, efter en lång väntan på att dom skulle komma och släppa iväg oss så kom domarna. Fick information om att spåret gick till vänster, gick fram till påsläppet och skickade han på spåret riktad mot vänster. Ganska fort såg jag på Aero att något var fel, efter ca 20-30m så lyfter han huvudet och drar vind som ligger på bakom oss, jag manar på honom en gång och han fortsätter framåt tvekande. Efter ca 40m till så hör jag domarna säga från vägen att jag kan komma upp till dom, frågar då om jag måste avbryta pga det dåliga tempo han har. Nej svarar dom, det har blivit fel, ditt spår går till höger! Blev lite irriterad, men försökte att inte visa  irritationen inom mig. Såg på Aero dock att han uppfattat min negativa energi.. Väl uppe på vägen så kopplar jag av honom selen och tar fram en boll ur bilen som jag börjar leka med. Detta gör vi ett tag innan jag bestämmer mig för att släppa på honom igen fast åt det andra hållet. Går ner till spåret och skickar honom, han tar denna gång upp spåret direkt och börjar spåra som han brukar. Efter ca 100m kommer vi till första apporten, Aero plockar upp och vänder sig om gladeligen! Till min stora förvåning är det en längre pinne, tänker att dom kanske har lite längre pinnar här nere. Skickar honom igen och kommer fram till apport nr2, en mindre apportpinne. Jaha tänker jag, hur gör jag nu då, väljer att skicka honom vidare men ser på honom att det är fel igen, han var jätteförrvirad stackarn. Valde att bryta efter en stund, gick tillbaka mot vägen för att försöka hitta åt min mottagare, hittade ingen så jag började gå mot bilen och träffade hon som gick sitt spår före mig. Hon hade inte heller någon mottagare på sitt spår, efter en stund kom det en person som tydligen var mottagare på våra spår, men personen satt på fel ställe. Blev en diskussion mellan jag och spår "chefen" som pratade med domarna och bestämde att det skulle läggas ut ett reservspår till mig.

Dom hade redan lagt ut 4st reservspår för 4st andra ekipage som det krånglat för, så jag fick vänta till sist denna gången. Åkte fram till det nya stället och ser en 5-6 bilar som står intill vägkanten ca 3-400m innan mitt spår. Förstår ganska fort att det är svampplockare ute i skogen där jag ska gå mitt spår, påpekar detta för spår "chefen" som säger att dom inte var där då spåret lagts ut. Så det var bara att köra på tyckte han, ja tänkte jag bära eller brista. Gick fram till början och skickade Aero som tog upp spåret fint och det bar iväg in skogen med bra fart och motivation. När spåret vänder och vi kommer fram till 4:e apporten så vänder även vinden, ser att Aero lyfter huvudet och nosar, sänker huvudet igen och forsätter innan han vinklar av i en 90graders vinkel. Inget mer med det tänkte jag men efter en stund så inser jag att vi är på spåret efter svamplockare, kommer fram till en stig där han väljer att följa den neråt. Kommer ut vid alla bilar som står parkerad vid vägkanten, väljer att ta tillbaka Aero och gå tillbaka upp en ca 100m innan vi viker in i skogen igen mot min bil i hopp om att komma in på spåret igen. Ser på aero hur han verkligen anstränger sig och slår i cirklar runt och runt. Förstår då att här har dom förmodligen varit och plockat, så jag väljer att avbryta. 4 pinnar men inget slut, bara att sätta sig i bilen och åka hemmåt igen.

Är väldigt stolt över Aero ändå, att han verkligen försökt och ansträngt sig trots alla motgångar! Han är och förblir alltid min bäste vän!

 

19/9

 

Här har det varit dött, jag vet! Däremot har det hunnit hända en del grejjor sedan sist..

Vi har inte legat på latsidan om ni trodde det :P nejdå.. Hundarna blev sjuka för två veckor sedan, vi trodde det var kennelhosta men enligt veterinären var det en infektion i halsen. De fick pencilin och hostan upphörde på bara någon dag.. Tur.. För säkerhets skull var vi i stillhet de första dagarna och lät dem inte träffa andra hundar.. Sedan när de kryat på sig har vi tränat, varit på klubben osv. Utöver de kan jag tala om att Aero har blivit kär i en golden som heter Molly, Vector har blivit stor och börjat lyfta på benet.. Om en helg tävlar Ante och Aero i Lägre i Umeå.. Jag och Vector tränar både apportering och lydnad och är lite småsugna på att tävla nån gång framöver. Vi går sakta framåt och stressar inte med momenten.. steg för steg.. Kan inte påstå att vi tränar speciellt mycket heller. Lite då och då och korta stunder..Hoppas iaf på att göra vår tävlingsdebut i vinter eller till våren. Vi har börjat fortsättningskurs och hittils har det gått bra.. Han har en mycket bra påochav-knapp tycker jag. Trodde att det skulle bli svårare med passitiviteten nu på fortsättningskursen då jag upplever att han blivit en aning vildare än tidigare. På valpkursen la han sig ju så fort jag stannade av :P Men nejdå, nu är det fart och fläkt i grabben men han kopplar av så fort vi inte "arbetar" och lägger sig oftast ned helt frivilligt. h

Har också anmält honom till utställning i November i Umeå..

Ngn mer som ska dit? :)

 

Här kommer bilder på pojkarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31/8

Veckan har varit väldigt härlig.. Har mest varit hemma med hundarna och varit ute på några skogspromenader och bara haft det mysigt. Vi har också hunnit säga hejdå till Sofie och Epoxy som åkte tillbaka till Uppsala. Nu får vi vänta ändå till jul innan vi får träffa dem igen, men tiden går snabbt :) På tal om tid så börjar jag skolan imorn och nu har jag bara 1,5 år kvar på min utbildning, helt otroligt vad fort det går! Lägger in en bild på pojkarna här också.

 

22/8

Nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera igen.. Skärpning Ida!

Förra helgen var det ju som sagt Inlandsylet i Storuman, riktigt trevligt. Andreas och Aero tävlade och fick ett andra pris på 150 p. Aero var pigg som en mört men var jättenosig.. På platsliggnigen låg han och nosade konstant i 3 min så där fick han bara 8 poäng. Men i övrigt gick ju momenten fint! Den här veckan har vi inte gjort så mycket.. I Onsdags hälsade jag och Vector på min kompis Fia som också har en vovve som heter Ronja. De blev snabbt bästa kompisar!

 

Huvvaligen.. Gissa vad vi nyss hittade på Aero?! EN FÄSTING!! Första i Gunnarn säkerligen..

Tur att vi lärde oss hur man skulle ta bort dem nere i Västerås..Jag undrar hur länge den suttit på honom för den var stor, riktigt stor!

 

Bilder från dagen med Fia, Vector och Ronja

 

 

 

 

 

12/8

Inatt halv fyra kom vi hem från en veckas semester. Det har varit en kanonvecka! Vi åkte förra Onsdagen till Västerås på Goldenspecialen (läs mer) och bodde där i fem nätter. På Måndagmorgon begav vi oss till Åmål för att besöka min biologiska mormor där vi blev varmt välkomna. Vi åkte för att titta på hennes sommarstugor som låg vid Vänern,  där blev det bad och apportering för hundarna innan hon bjöd oss på middag på en resturang. Sedan gick vi på en rundtur i fina Åmål med hundarna innan vi slutligen helt utmatta kröp till kojs i hennes gäststuga. Klockan sex hoppade en pigg Vector upp i sängen och väckte oss med blöta goa hundpussar. Vi hade kunnat sova längre men medvetna om att vi hade en lång resa framför oss klev vi upp och fick frukost av Ulla innan vi rastade och packade in oss i bilen igen. Vi körde genom Torsby och gick in på OK där vi visste att Agneta jobbade. Hon bjöd på fika och både vi och hundarna fick oss en liten bensträckare innan vi fortsatte. Det blev en lång bilfärd till Sundsbruk och kennel Attigården där vi var bjudna på middag av Solveig och Hans, jättegott!  Där blev det såklart hundbus med Bruna innan vi begav oss hemåt. Tack för besöket! Jättekul att träffas igen! 235 mil har vi åkt denna vecka och underbara Aero har klarat resan superbra utan att bli åksjuk alls.

Det är minsann inte bara lillebror som förtjänar ett hederpris

 

 

 

27/7

 

Idag började min ledighet.. Vi tog en morgonpromenad till risberget där hundarna fick vara lösa.. tog lite bilder och sedan gick vi hem. På eftermiddagen gick vi till mamma och fikade. Där fick Vector för sig att bära vattenskålen som det dessutom var vatten i! Vector och vattenskålar! Antingen tar han tassen och skvätter ut vattnet för att sedan kunna lägga sig i det, vill han ha mycket vatten att lägga sig i tar han tag i kanten på skålen och välter ut det för att sedan lägga sig i det. Och nu bär han runt dem också! Ibland ställer han ner tassarna i den och flera gånger har det hänt att han lägger sig ned för att dricka ur den. Förra veckan när Sofie var på besök blåste han med nosen i vattnet och stökade runt i skålen. Han är ganska duktig på att stöka omkring med det men samtidigt så är det så himla charmigt.. Han älskar verkligen vattenskålar!

 

Ikväll har vi varit på klubben. Ante och Aero gick ett spår som gick kanonbra!

Vector och jag tog de lugnt, tränade lite passivitet som för övrigt funkar jättebra!

 

Snart är det goldenspecialen och då åker hans söta krull på öronen bort..hehe, jag var bara tvungen att testa och se hur de skulle se ut att sätta upp det med två tofsar..han ser ju inte riktigt klok ut! :)

 

  

 

 

 

 

19/7

Dagarna rullar på och snart är vi inne i Augusti..Detta är min sista jobbvecka och sedan är jag ledg till skolan börjar. Ante däremot börjar jobba imorgon men tar ut en veckas semester då vi åker ned till Västerås på goldenspecialen. I Onsdags var det lydnadstävling i Storuman, det var en superhärlig kväll med många tävlande och med raser man inte ser så ofta på tävlingar. Bland annat var det en briard som tävlade i eliten och jag har aldrig sett på maken till hund. Han satte det mesta klockrent och hade tior på de flesta momenten. Det ekipaget imponerade på många!

 

Ihelgen har vi varit barnvakt åt Linus 1 år och Felix 3 år och de fick följa med ut i skogen igår på spårträning. Aero gick jättefint på spåret, hittade alla pinnar och hade bra fart. Vector hittade också alla apporter men hade på tok för bråttom och det blir allt svårare att hålla emot honom..Vad ska jag göra?

 

Hundarna har varit så duktiga hela helgen och varit så försiktiga med barnen..

Roligt att se att de går så bra ihop med barn bägge två!

 

12/7

 

Gårdagens tävling i Lägre klass gick åt h-vete! Aero spårade knappt ingenting och på själva spårupptaget fick han bara en femma. De tog sig till 3 apporten och där la av han av helt och satte sig bredvid Ante. Han gick inte ens med nosen nere i backen..Katasrof.. Jag vet inte vad som är fel, gick fel, vad vi gör för fel eller vad som är fel på han.. Eller om det bara var en dålig dag? För fart i Aero brukar det ju alltid vara..Till veckan ska vi iaf åka till veterinären och kolla om han har noskvalster och göra en besiktning för att se om allt är som det ska med honom. Ante var nära att lägga ut honom på blocket igår och sälja honom som dörrmatta. Men idag verkar både Ante och Aero på bättre humör och de ska pröva att starta en gång till i lägre innan vintern.

 

Lägger upp lite bilder från dagens träning då Aero hade hur mycket energi som helst.....

 

 

 

Vector tittade på medan storebror tränade..

 

 

 

 

 

5/7

Då var denna helg över.. Nu har jag tre veckor kvar på fritids, sedan ska jag ha lite sommarlov. Ante har semester nu..Skönt att vovvarna får lite ledigt från Polaris ett tag! Idag har vi tränat i Storuman.. Det har gått superbra! Vector hade jag lös hela tiden under träningen och han va med mig hela tiden.. Vi har tränat platsliggning, inkallning, lite fritt följ och ställande som ser riktig bra ut! Allra mest har vi busat och haft dragkamp, han börjar bli stark lillskiten! Ante och Aero visade mig krypet ikväll och jag höll på att skratta ihjäl mig!! Aero kryper, men far som en raket ätt backen, som en snabbt springande hund fast krypande. Det såg roligt ut!! Ante måste nog gå fort på tävlingen nästa helg för att hinna med i det tempot :P

 

Tyvärr missade vi Attigårdenlägret det här året eftersom jag redan i vintras lovat att vara barnvakt åt några barn + deras kusiner vars föräldrar skulle på bröllop. Men nästa år ska vi absolut dit och jag ser redan fram emot det!!

 

Tidigare i veckan hälsade Sofie och Epoxy på.. Vi tränade och fikade.. Här kommer nå kort från kvällen!

 

 

 

 

 

30/6

Ikväll har vi varit på klubben.. Haft möte inför  Inlandsylet och sedan blev det lite träning. Nästa helg ska Ante och Aero göra debut i Lägre Spår… bära eller brista..

 

Senare ikväll gick jag och Marlen en långpromenad med Aero, tog lite bilder..

 

 

 

 

 

23/6

 

 

Stort Grattis till Vectors mamma Nikita som idag blev SvCH!!

 

 

 

21/6

I Fredags åkte vi till stugan i Arjeplog och har varit där över midsommarhelgen.

Hundarna har haft det underbart.. Fått springa lösa ute på udden och bada hela dagarna, perfekt!

Har egentligen inte så mycket att skriva om helgen förutom att vi hade de riktigt bra! :)

Har gjort ett album med bilder från helgen som man kan titta på här.

 

Ikväll åkte vi till till Gotjakviken så att hundarna skulle få svalka av sig lite i hettan.

När vi varit en stund kom Trixi, en goldentik från byn också dit med sin familj.

Så de blev mycket lek bad och bus och massa kort som jag lägger in här i bloggen.

  

 

 

Image0003

 

När Trixi + familj farit tog Vector sina första simtag!

Image0004

15/6

Vi tränar på som vanligt med hundarna..Nu när Sofie och Epoxy kommit hem från Uppsala tränar vi rätt mycket hemma i Gunnarn också..Fotbollsplanen är perfekt! :)

Igår när vi var i Barsele på dagen hade jag Vector okopplad och det har aldrig varit några problem men igår fick han för sig att sticka ifrån mig och springa till andra hundar..Jag blev paff även fast jag visste att han säkert skulle prova nångång.. Gick hursomhelst bara till honom och kopplade honom. Blev osäker på hur jag skulle göra.. Om jag skulle försöka låta glad och locka tillbaka honom, ignorera honom eller säga åt honom..Så jag gjorde ingenting.. Men efter att ha rådfrågat massa hundmänniskor efteråt så har jag fått samma svar av alla - Säg åt honom och visa att du inte accepterar det! Japp, så får det bli om han gör det någon fler gång. Ska försöka så gott jag kan, brukar ha en tendens att kunna låta för snäll även fast jag är arg och då lär han ju aldrig ta mig på allvar.. Måste bli bättre på att säga ifrån helt enkelt., MÅSTE! Aero har vi varit alldeles för snäll med..Förra sommaren smet han så fort han såg en litet bi flyga förbi. Han har blivit betydligt bättre nu men han kan fortfarande få sina tokiga ryck och alltid vid de minst passande tillfällena. Förra året på en tävling i Åsele när han och husse startade i tvåan för första gången gick han superfint halva programmet och alla moment satt skitsnyggt tills han kom på att han var tvungen att dra en repa i publiken.. Han sprang som en galning och alla skrattade och Aero tyckte det var superkul! Jag o Ante hade god lust att åka hem och lämna honom där för gott..

Så NEJ! Vi ska inte göra samma misstag med Vector, punkt slut.

 

 

På tal om asfalt..Aero ska troligen omröntgas i Augusti. De övriga kullsyskonen som röntgats om har gått från C till B och jag hoppas att även Aero kan få ett B på sin C-höft. Jag vet ju att hunden troligvis inte kommer att få problem med en C-höft heller men det skulle ändå kännas så mycket bättre om man visste att han var helt fri.

 

Ikväll har vi varit på fotbollsplanen tillsammans med Sofie, Samuel och Epoxy o tränat lite men mest tagit kort.. Ante och Aero blev less ganska fort och gick o satte sig i bilen :P Imorgon beger vi oss ut i skogen. Där blir det träning och mat :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10/6

Idag är en speciell dag, Aero fyller nämligen 2 år idag!

Tänk att vi fick just dig, vår busiga, charmiga, tokige och i våra ögon finaste Aero!

Inget annat namn än Lucky Lad skulle passat dig bättre.

Grattis säger vi också till de övriga 11 kullsyskonen och till er mamma Minna som också fyller år idag.

 

 

Image0003

 

29/5

Ikväll har hundarna burit fågel..Aero bar den men tyckte nog den va lite läbbig att ha i munnen.. Vector bar den också mer än gärna!

 

 

 

 

23/5

Jag vet att jag varit hemskt dålig på att uppdatera sidan på sistonde, har inte haft tid helt enkelt..

Vi har varit i Trehörningssjö hos Monica o Mats + hundar i två dagar.. I Torsdags var det valpträff, 5 av 6 valpar kom.  Vi tränade lite spår, apportering (alla bar fågel), lydnad, passivitet och gjorde ett litet uthållighets test som gick galant. En hel del bus och lek blev det också och både vi och valparna hade en riktigt rolig dag.  På Fredagen kom Malin + Nemo och Katarina + Chivas. Och då blev det jaktträning för hela slanten tillsammans med Johan + Maya och Monica + Millan. Då fick vi allt se hur det ska gå till.. ojoj, vilka duktiga hundar! det ser roligt ut med jakt! Blev småsugen på att börja träna det faktiskt, både jag o Ante. Stort tack till Monica och Mats för mat, boende och två jätteroliga dagar!

 Bilder från helgen finner du här

 

 

Igår var vi på lydnadstävling i Barlsele. Ante och Aero tävlade i 2:an men det  blev ett fjuttigt

3: pris. Han var så seeeg och såg ut att tycka det var skittråkigt.. han får nog användas till dörrmatta hädanefter...Nää, skämt o sido! Ante lägger lydnaden på hyllan över sommaren och planerar att starta igen i Augusti i tvåan. Aero kan lydnadsmomenten i 2:an och i lägre klass så det får vila i några månader så kanske han fått tillbaka gnistan till hösten, det lönar sig ändå inte nöta på det han redan kan. Däremot blir det start i lägre klass i Juli så lite lydnad blir det, kanske just den dagen iaf? :) vi ser väl.. Aero ska få göra det han tycker är kul dvs. spår, uppletande och  mer apportering.. Nu har vi till och med skaffat fåglar! hör o häpna!

 

Vector slutar valpkursen på Måndag.. Då ska vi ut i spårskogen :) Kul! I Trehörningssjö fick han gå sitt första viltspår och det gick bra, klöven bar han.. Ska försöka införskafffa material så att vi kan börja gå  lite viltspår både med Aero o Vector.

 

10/5

 

Idag har vi varit på klubben och tränat och det har gått bra och varit roligt. Imorgon är det valpkurs och det är alltid lika kul att få träffas och träna tillsammans med andra som har valpar!! + att man lär sig så mycket också!

 

Nu är det inte länge kvar till valpträffen och jag längtar så..Ska bli så roligt att träffa både hundar och människor!

 

 

 

 

 

 

 

åsså avslutar vi med ett charmigt leende

 

 

 

4/5

Igår var det hundträning på klubben..Tror det var 12 hundar sammanlagt, inte illa! Tråkigt nog hade man inte kameran med sig för platsliggningarna skulle man ha haft ett kort på! Alla hundar låg så lugnt och stilla, inte ett pip eller minsta tendens till att någon skulle kliva upp! Jättekul att se!

Snart börjar tävlingssäsongen igen. Aero har de senaste dagarna lärt sig kryp på Antes kommando. Skotten fungerar bra men måste tränas lite till. Budföring med skott gick jättebra! härligt...

Ikväll har jag och Vector valpkurs, längtar..Här kommer några bilder på vovvarna..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28/4

Igår började jag och Vector valpkurs och det var superroligt! Jag tycker han är så duktig sååå...:)

Den senaste veckan har det hänt en massa grejjor på honom. Han har tappat tänder, blivit mörkare, fått mycket "riktig" päls på ryggen och dessutom har mjällen nästan helt försvunnit. Vägde honom alldeles nyss och han väger nu 15 kg prick. Jag tycker det låter ganska mycket men han är inte fet bara väldigt kompakt och ganska grov :)

 

Här kommer några bilder på honom.

 

 

Image0001

 

 

 

 

 

 

 

19/4

 

I helgen har vi varit ute i skogen och spårat, det var Vectors första spår (ett personspår.)

Vi letade åt ställen där de var barmark och la ett spår på ca 35 meter som låg i ungefär 40 min med godis och leksak på slutet. Han kollade uppsparket noga, noga och började sedan trippa iväg och nosa där jag gått och hittade till spårslutet helt på egen hand. Duktig liten kille! :)

Även Ante och Aero gick årets första spår och även det gick super! Aero var så lycklig när han han såg att spårselen kom fram, i sommar blir det start i Lägre klass. Har även hunnit med att träna lite lydnad på klubben.

 

   En glad valp och en ännu gladare matte..

 

 

Idag har Vector fått sig ett bad, hoppas på att få bort mjällen nu!

 

 

 

 

13/4

 

Vilken härlig påsk vi haft! Jättefint väder.. Har varit ute med skotern flera dagar, jag och hundarna har åkt i pulkan. Vector blir helt till sig när han ser att vi är på gång att fara ut. Imorse blev han så glad när vi börjat packa ned grejjorna att han tog sats och hoppade in i pulkan med en väldig fart! Han tycker det är jättekul att åka bakom skotern! Vi har också hunnit träffa Aeros kullsyster Kellie och Hanna o Henrik som var på besök även Sofie och Tobbe har varit och hälsat på med Epoxy! De senaste dagarna har Vector växt himla mycket på höjden, nu ser han inte längre ut som en palt, mera som en liten spinkelivink.

 

Lägger in några bilder här som vi tagit ute på isen!

 

 

 

 

 

 

 

 

4/4

 

Då vare helg igen.. den blir nog väldigt lugn skulle jag tro, bara att va hemma. Ska åka en sväng och träna lite med Britt och Vittra i Barsele. Igår var vi ute på isen med Vittra o Vector, de fick vara lösa eftersom Vittra är så försiktig och inte kommer farande som en blådåre som en viss Aero gör..

 

Idag blir de några inomhuskort.. Vovvarna prövar glasögon o passar bättre i dem än jag :P

 

 

 

 

 

Aero testar Gucciglasögon..

 

 

Åsså den lilla professorn...

 

 

 

Snart är jag lika stor som brorsan...

 

1/4

 

Vilket underbart vårväder vi har. Nu börjar barmarken att tina fram så smått på vissa ställen och vägarna är bara! Idag har jag och Vector varit i Storuman och promenerat i centrum, han tyckte marken va roligast och alla goa grejjor som töat fram..Sedan for jag till optikern för en synundersökning, mitt högra öga är inte riktigt som det ska kom hon fram till så det blev glasögon för mig då jag kör bil eller läser och så. Det var skitsvårt att välja vilka glasögon jag ville ha..Optikern sa att jag skulle titta runt och se vilka glasögon som passade mig bäst. - Inga alls, hade jag god lust att säga.. Jag ser verkligen konstig ut i glasögon, kanske för att jag är ovan :P Jag tog iaf med mig några hem och nu har jag bestämt mig för att de blir ett par rosa, de var fina men inte så märkvärdiga. Blir nog bra hoppas jag, ska bli skönt att kunna se som vanligt igen.

 

När vi kom hem tränade vi en stund på gården..Jag har sagt det förut och jag säger de igen.. Vector är suverän! Han söker sån kontakt när vi går att jag blir alldeles paff, har slutat med att visa godis/leksak i handen under tiden vi går, belöning får han när han satt sig så fint vid sidan.. Jag tror han är självlärd vovven eller så har han de bara "i sig", bra gener kanske? :) 

för så mycket har vi inte tränat, hoppas att de fortsätter gå lika bra framöver!

 

Ikväll har vi varit på Onsdagsträff i Storuman, superkul! I slutet av April börjar valpkursen, längtar så mycket!

 

 

 

 

 

 

29/3

Ojoj.. såhär dålig tror jag aldrig jag varit på att uppdatera hemsidan nångång som denna.. Jag har varit i luleå i veckan och ante har varit hemma med hundarna. Jag var bara borta i 3 dagar men tyckte Vector hade växt jättemycket ändå..Britt som inte sett honom på några veckor fick en chock när hon såg honom idag på hundträningen. Vi var i Barsele och tränade lite..Man kan inte annat än bli stolt när man går med Vector, han är så duktig och bryr sig inte alls om de andra vovvarna..Vi tränade inkallning, linförighet, fritt följ och att han ska sitta still när jag tar ngt steg ifrån honom, det låter lite mycket men vi tränar juh såklart på hans nivå, mest leker vi såklart!

 

Klicka här så kan du titta på bilder på Vector.

 

 

 

 

 

 

18/3

Vilka topppendagar vi har! Strålande väder och solen värmer så varmt när man är ute. Har rätt så mycket skolarbete att göra just nu så jag sitter mest framför datorn om dagarna, inte vidare kul. Men det är skönt att ta sig ut med hundarna lite emellanåt. Det är tur att vi har Vector för han måste vi ju ut och rasta hela tiden, nästan :)

 

   

 

15/3

Husse kom hem i Fredags och helgen har varit toppenbra!

I Lördags var det strålande väder ute och allra helst hade vi farit på en skotertur men med tanke på att Ante är ganska ömtålig fortfarande så bidde de inget sånt. Istället tog vi med oss stolar och fika ut på gården och hundarna hade det mysigt snön. Det blev tom lite lydnadsträning för Ante och Aero.

Idag var det lika strålande väder så vi bestämde oss för att fara på hundpromenaden i Storuman. Med tanke på Ante och lilla Vector blev det en kort och vääldigt långsam liten runda. Men vi hann göra mycket på den.. Förutom att gå tillsammans med flera andra hundar (som Vector klarade hur bra som helst) så prövade vi också olika trappor, ramper och andra roliga grejjor. Vector tyckte det var jättekul! När vi kom hem somnade dem och sov så gott...

 

12/3

De här dagarna har vi hunnit göra en hel del. I förrgår åkte vi till Lycksele. Signe följde med och gick en runda på stan, hon hade lilla Naima med, i barnvagnen förstås. Vector undersökte marken noga, det fanns mycket gosaker där som inte små hundvalpar får stoppa i sig. Folket som strövade runt överallt var mindre intressant.. Ganska ofta intog han sin favoritposition och satte sig för att fundera lite och studera omvärlden, han är bara för go!

 

Igår var vi en sväng i skogen med fika, kameran glömde jag inte denna gång! Så det blev några kort.. Aero var på långpromenad med pappa när vi kom hem och senare på kvällen for jag å Vector  på klubben i Barsele för att titta på alla hundar och människor där..Gick bara bra!

 

 

Imorgon kommer troligen Ante hem.Han lär säkert tycka att Vector har växt! Då har han ju varit borta en hel vecka. Ska bli skönt att få hem honom! Stackars Aero har inte gjort mycket dehär dagarna och ändå har han skött sig så lugnt och bra. Men så fort Ante kommer hem så kan han vara hemma med Vector så att Aero kan få göra utlopp för all energi han samlat på sig under veckan.

 

 

 

9/9

Idag har jag och hundarna varit på risberget i skogen och pysslat på lite, ångrade att jag inte tog med mig fika, fast å andra sidan kanske det inte skulle blivit speciellt mycket kvar åt mig själv isf, för tigga är de duktiga på, Vector lärde sig fort  Jag glömmer alltid kameran när jag ska nånstans så några bilder därifrån blir det inte. Tog däremot några bilder på gården, men de är ganska tråkiga fast fina förstås. Lite senare idag får jag hem Antes bil så imorn blir det att åka en sväng antingen till Storuman eller Lycksele för lite miljöträning i centrum.

 

Ante ligger kvar i Sunderbyn, nu skulle han tydligen inte få åka ambulanshelikopter till Lycksele (som det blivit sagt igår) eftersom att det skulle kosta en kvarts miljon. Så han blir kvar där några dagar till, igår konstaterade de att han brutit 5 revben, som om inte 4 räcker...

 

Slänger in nån bild på Vector också som växer så det knakar!

 

 

 

8/3   

 

Vilken helg.. I Fredags åkte Andreas och hans kompis till Överkalix för att de skulle vara med på skotertävlingen på Lördag. Han ringde efter att han kört de första kvalen och säger att allt gått bra och att han troligen skulle få vara först ut i finalen också. Han skulle ringa igen kl. 15 när allt var klart.. Men ingen husse ringde...Så vid fyratiden fick jag ett samtal från Överkalix lasarett, de sa att han kraschat och hade jätteont i magen. Han skulle skickas till Sunderbyn där de skulle göra en skiktröntgen på honom, jag skulle då ringa dit efter några timmar då de visste mer. De tog evigheter kändes de som.. Jag ringde iaf och fick veta att han hade brutit 4 revben och fått en mindre blödning i lungan, allt ska få läka av sig självt.. Fick också prata med Ante som var en aning groggy av all smärtlindring..Han kommer att få vara kvar där ett tag till och ännu en rönten skulle göras idag. Hoppas vi får hem honom snart för vi saknar honom.

 

 

En ros till husse från oss.

 

 

 

 

2/3

Nu börjar det gå mot ljusare tider, härligt! På dagarna är det riktigt varmt ute när solen skiner..Nu är det inte länge kvar tills det börjar töa och man kan leta upp bara spårmarker så att vi kan börja spåra igen.. Aero lär säkerligen tycka det är skitroligt! Jag städade i "hundskåpet" en dag och då var bla. spårselen där och när Aero fick syn på den blev han såå glad, synd bara att den inte kunde komma till användning direkt. Det har inte blivit så mycket lydnadsträning heller på sistonde, klubben har stått "lite stilla" några månader och hemma har vi knappt tränat heller. Så en kväll gick vi ut för att träna Aero och han tyckte det var superroligt!! Ibland kanske det kan vara bra med lite "vintervila" så blir det oftast extra roligt att börja träna igen, både för hunden och en själv. Snart ska jag och Vector gå en promenad med barnvagnen (sparken)

Stackarn kommer snart inte att få åka i cykelkorgen längre, innan slutet av veckan har han nog vuxit ur den...Vad ska man då färda honom i?  

 

 

Stort Grattis till Annica och Figo som igår tog 1:pris och dessutom klassvinst i Lkl 2 i Vilhelmina.

Bra gjort!

 

Vector

 

                                      8 veckor                                                     9 veckor, 2 dagar    

             

 

28/2

Det är underligt..När jag gick in på hemsidan idag och såg framsidan jag hade på Vector (har bytt nu) så ser jag direkt att sådär ser han ju inte ut längre.. Och ändå var det bara några dagar sedan jag tog kortet. Så de är nog dags för en nya bilder.. Fler hittar du under "Valpbilder på Vector" och "Aero & Vector". Sparklådan har förövrigt blivit en riktig favoritplats.. Där ligger han mer än gärna när vi är ute på promenad.. han har alltid somnat när vi kommer hem så då bär jag in hela korgen och där kan han sova länge...

 

 

 

 

Aero börjar tävlingslydnadskurs nästa helg

 

 

 

26/2

 

Dagarna går fort och jag tycker Vector fått en aning högre ben bara sen i helgen.. eller så är det bara inbillning? Annars går allting bra.. Han säger till när han ska ut och de senaste två nätterna har vi sovit hela natten och klivit upp vid sextiden för rastning. Det är ganska lugnt om dagarna, vi är bara hemma och ute på gården, det blir en del namnträning. Ett litet matvrak har vi fått oss, han ser ut som en liten palt.. Fick han chansen skulle han nog kunna äta upp hela fodersäcken.

 

Ikväll var vi ute på en promenad med Aero.. Vector bäddade vi ned i sparkkorgen, han sov hela vägen.. Det såg riktigt mysigt ut.. 

 

 

 

För du är ju ändå alltid min lillebror...

 

 

 

21/2

Nu har han äntligen anlänt vår lille Vector. Än så länge har allt gått superbra! Det är tyst som i graven här idag.. Vovvarna sover så sött.. Vi har ätit lite tårta och studerat lillpojken, han är bara för go!

 

 

19/2

Imorgon är dagen vi väntat på så länge äntligen här! Då är det är dags att hämta hem Vector...kanske kommer upp några bilder på honom ihelgen. Ska bli spännande att se vad Aero säger när vi får en ny liten familjemedlem i huset.. Han lär nog inte han något emot det, han får ju faktiskt en lillebror.

 

Nu ska jag gå, vi ska på årsmöte för Storuman Bhk!

 

/ Ida

 

 

 

 

 

14/2

 

Ha en bra Alla Hjärtans Dag!

 

 

 

 

10/2

Nu var det ett tag sedan sidan uppdaterades.. Vi har varit och tittat på valparna i Trehörningssjö, de hade växt mycket sedan sist vi var där. Möttes av ett gäng glada valpar när vi kom dit, vad mysigt! Vilket fint jobb Nikita och Kim har gjort som fått så underbara små krabater!! Kommer att bli jättespännande att få ta hand om en av dessa superhundar...Dessutom känns det helt så bra att köpa valp av Monica och Mats, vi har fått ett stort förtroende för er!

 

Klicka här på Vector med syskon så kan man titta på bilderna som togs ihelgen.

 

Här har det snöat i flera dagar så nu har vi rätt så mycket snö vilket är roligt men nu tycker jag faktiskt att de räcker.. Vi har haft det kallt också, minst - 20 grader varje dag... Men idag har det blivit mildare.. Fick ju (nästan) värmeslag imorse när jag gick ut.. Det var bara -5 ute!!

 

 

 

 

3/2

I veckan händer det inte så mycket hos oss, jag har jobbat lite och så har jag och Aero spenderat ganska mycket tid utomhus bla. i skogen och ute på isen.. Bilder finns här.

 

 

Däremot kan jag ju berätta om min tävlingsdebut i Lördags, om det nu är något att berätta..

I Fredags ringde Britt och frågade om jag ville ställa upp med Xit i en inofficiell tävling i Lycksele som skulle vara på Lördagen.. Jag funderade ett tag och sedan beslöt jag mig för att ställa upp, hade ju ingenting att förlora. Jag vet ju med mig att vi inte har alla moment riktigt på plats men eftersom att det ändå bara var en träningstävling tänkte jag att det faktiskt kunde vara värt att testa, för skojs skull.

 

Åkte tidigt till Lycksele på Lördagsmorgon..Tävlingen var i ett ridhus och i ett sådant har vi aldrig tränat i tillsammans någongång men Xit brydde sig inte om att varjen lukta på eller äta hästbajs.. Vi var först ut på plan, avstod platsliggningen. Hon var himla energisk som vanligt och vi började med linförighet där hon absolut inte gick som hon brukar på träning men jag tyckte ändå hon skötte sig snyggt. Läggande, inkallningen, hopp över hinder och tandvisnigen fixade hon och med tanke på hur nervös jag faktiskt blev efter att hon flippat ur på ställande och sprungit som en dåre runt planen, så skötte hon sig faktiskt bra och gjorde det jag bad henne göra.

Dessutom träffas vi ju inte och tränar dagligen heller, bara någon gång i veckan.. Men till sommaren får vi försöka ställa in siktet på ett 1:pris, inte ska väl det kunna vara heelt omöjligt?

 

Till helgen ska vi åka och hälsa i Trehörningssjö, längtar jättemycket! Klicka här så kommer du till hemsidan och kan titta på bilder på valparna.

 

 

Förresten så har jag blivit utmanad :)

 

4 FAVORITPROGRAM:  Mannen som talar med hundar, Desperete Housewifes, Grey's Anatomy, Miami Ink  

 

4 SAKER JAG GJORDE IGÅR: Jobbade i förskoleklassen på förmiddagen, sen var jag och Aero ute på isen ett bra tag, pluggade när jag kom hem och sedan var det kväll och den spenderade jag framför tv:n

 

4 SAKER JAG SER FRAM EMOT: När det är dags att hämta hem valpen, påsken som spenderas i Andreas stuga i Sundnäs (Arjeplog), sommaren med alla tävlingar och kurser, massa skoj ute i skogen.

 

4 FAVORITRESTAURANGER: hm, det var svårt..

 

4 SAKER PÅ ÖNSKELISTAN: Att Aero blir "fri" på den vänstra höften vid omröntgen, att sommaren blir lång och skön, att de två närmsta veckorna går fort, att jag får leva ett långt lyckligt liv :)

 

4 PERSONER JAG UTMANAR: Du som läser detta om du har tid och lust :)

 

30/1

 

Då var det helg..Imorgon blir valparna 5 veckor gamla! Bara 3 veckor kvar tills han kommer hem till oss! Jag längtar så otroligt mycket!

 

Två bilder från kvällens träning med Aero ute på gården...

 

 

 

28/1

 

De två senaste veckorna har gått jättefort! Förra veckan var jag ju i Luleå, kom hem i Fredags. I Lördags var det träning i Barsele och i Söndags hundpromenad i Storuman. I Måndags for jag, Britt + hennes 2 barnbarn, Vittra och Aero på en utflykt ute på isen.. Vi fikade och hundarna fick busa och springa på isen. Igår var Aero på Polaris med Ante, jag jobbade på skolan i Gunnarn.. Brukar rycka in där då och då när det behövs.. Då har jag sammanfattat de senaste dagarna!

 

Det är allt tur att jag har Aero!!Fy, vad tråkigt det hade varit att läsa på distans om jag inte haft hund. Eftersom att jag oftast lägger upp tiden som jag vill brukar jag plugga en stund, gå ut och göra ngt kul med Aero, in igen och plugga medan Aero vilar och sedan ut för igen och göra ngt roligt. Så ser en vanlig dag ut för mig och Aero!! Vi har det ganska bra faktiskt!

 

Idag har vi varit uppe på berget.. Nån har plogat upp flera olika vägar dit upp och dem har vi utforskat. Tog nån bild också..

 

 

 

 

 

 

20/1

 

 Igår var det tänkt att vi skulle åka till Barsele och träna men det slutade med att jag fick fara själv, Ante och Aero lämnade jag hemma. Ante fick batterisyra i ena ögat på jobbet men efter att ha sköjt ögat 45 min i saltvatten konstaterade läkaren att ögat klarat sig utan skador, vilken tur! Han såg ut som en pirat när han kom hem igår :) Jag åkte iaf iväg för att jag och X-it skulle träna. Hon är verkligen otrolig..Igår gick hon så fint på linförighet och fritt följ att man bara smälter..Hon går med jättehöga kliv och släpper en inte ur blicken, som en dröm! Tänk om hon jämt kunde gå så fint!

 

Idag snöar det ute, jag blir inte klok på detta väder! Ena dagen är det -32 och nästa dag töar det och är plusgrader, dagen därpå snöar det.. Kanske inte så konstigt som Solveig sa; att Aero har varit lite konstig i pälsen. Idag har vi varit ute och gått upp efter ett berg som Ante kört upp en fin skoterled efter..Bra motion, jag var alldeles blöt av svett när vi väl var uppe.. På Aero märktes det knappt..På vägen ned sprang jag medan Aero körde ett riktigt fyspass.. Upp och ned, fram och tillbaka och med samma fart upp efter berget som ned.. Bara att he sig ur vägen när han kom farande, vill inte bli omkullsprungen utav honom igen :P

 

Imorgon åker jag till Luleå, blir borta i 3 dagar. Vi börjar en ny kurs på Torsdag som heter "leda lärande och kommunikativ kompetens", ska få lära oss att ha utvecklingssamtal, göra åtgärdsprogram osv. Kan nog bli intressant!

 

 

 

Image0001

 

 

18/1

 

Igår åkte vi för att hälsa på och titta på Kim och Nikitas valpar i Trehörningsjö.. Tänk att man inte kan släppa dem ur blicken, det spelar ingen roll om de är vakna eller om de sover man sitter ändå helt förtrollad, så satt vi i ca sju timmar....De är ju bara för goa när de undersöker världen med små stapplande steg och en viftande svans. Det blir kul att komma tillbaka då de är 6 veckor och se hur de utvecklats under de 3 kommande veckorna. Och sedan är det ju bara 2 veckor kvar tills vi får hämta hem lille Vector...Längtar så mycket!

 

Aero kunde inte sluta lukta på oss när vi kom hem, han tyckte vi luktade såå gott och jag kan inte annat än hålla med honom.. Valpar luktar ju helt ljuvligt!

 

Tack Monica och Mats för en mycket trevligt dag! (samt vääldigt god mat).

 

 

 

 

Fina Nikita med sina små..

 

15/1

 

Just varit ute med Aero på en kort promenad runt blåvägen, vi har -30 idag så vi går helst inte ut i onödan. Idag kom Cesar Millans bok på posten "Cesar och hans hundar". Så jag satte mig för att läsa och nu kan jag inte lägga den ifrån mig.. Har redan läst och då menar jag läst (utan att hoppa över rader och sidor som är mindre intressanta) halva boken och jag gillar den mycket! Första delen handlar mest om honom och hans uppväxt som är helt fascinerande. Han berättar även om sitt arbete med hundar och skriver också om hur man kan lära sig att se världen med hundens ögon och såå mycket mer.. En jättebra bok helt enkelt.. Ska köpa fler av hans böcker när de blivit översatta till svenska.

Image0003

 

Nu är det snart helg och jag ser fram emot besöket på Cinderella Lovehouse. Valparna växer så de knakar och nu har de börjat leka med varandra också! Titta själva här: Kennel Cinderella Lovehouse.

 

Nää, nu ska jag återgå till boken.....

 

 

10/1

 

Nu börjar träningen dra igång på allvar igen, det är väl dags eftersom att årets första tävling är den 1 Mars. Kul när allting börjar dra igång igen.. Tävlingslydnaden börjar i slutet av Februari så den ska väl Ante och Aero gå.. Sedan är det dags för valpkurs i April (tro jag det var), apporteringkurs i Maj och efter det drar alla tävlingar igång på riktigt, spännande!

 

 

Idag är valparna på Kennel Cinderella Lovehouse 2 veckor gamla. Kikade lite på dem i webbkameran idag och oj, vad de har växt bara sedan några dagar tillbaka då jag kikade sist. De är leveransklara helgen 21-22 Februari..Fyller år den 21 så det kommer garanterat att bli min bästa födelsedag hittils! Åker och tittar på dem nästa helg då de är 3 veckor gamla.

 

Jag och Aero var ute på isen igår, en solig vinterdag! Bilderna finns här! Och vet ni?! Den här gången är det faktiskt inte bara tokbilder på honom

 

 

 

6/1

Idag har vi varit på en skogspromenad med våra tvåbenta och fyrfotade kamrater. Vi gick efter en oplogad skogsbilsväg och sedan stannade vi för att fika. Årets första skogsäventyr..Nu läängtar jag till våren då vi får packa våra ryggsäckar fulla med fika, godis, spårselar, apporter och leksaker och fara ut mitt i ingenstans och träna och hitta på tokigheter tillsammans. Då kommer vi ha två nya hundar i klubben.. Våran lille knott och Marias lilla tik, vilka äventyr de ska få vara med om! :)

 

Som vanligt glömde jag kameran idag.. Den följde med oss så långt som till Barsele men där fick den ligga i bilen. Kom på att jag glömt den när vi var på väg tillbaka igen! Iaf så var jag och Aero ute i skogen imorse och då  hann jag ta lite bilder..

 

 

 

 

Aero har varit så konstig i pälsen ett tag.. Tappat mycket hår mitt på ryggen. På bilden nedan kan man se att han har mer hår framtill.  Hursomhelst åkte vi till veterinären i Fredags och hon trodde att det kunde bero på vitaminbrist så hon gav honom en spruta med b-vitamin och sa att det kunde göra underverk på bara någon dag och det gjorde det verkligen! han har slutat lossa hår där nu och ser redan tätare ut i pälsen så nu är det bara att hoppas att det växer ut igen. Nu ger vi honom laxolja, öljästtabletter och ska inhandla vetegroddsolja så nu borde han bli full av vitaminer! 

 

 

 

5/1

Vi har haft det riktigt kallt i Gunnarn ihelgen.. -30, har knappt velat sätta varken fötter eller tassar utanför dörren. I lördags var Sofie, Tobbe + Epoxy här och hälsade på. Aero kände igen Epoxy direkt trots att det var flera månader sedan de träffades sist. Det är så roligt titta på honom när han träffar personer/hundar han inte sett på länge som han tycker extra mycket om. Han skriker utöver sig och blir såå glad! 

 

Snart väger alla valparna på Cinderellla Lovehouse över 1 kg, vilka små bamsingar.. Efter att ha pratat med Monica i telefon idag och tittat på bilderna längtar jag bara ännu mera..Blir att åka dit någon helg framöver, kanske redan till helgen. Kan bara inte bärga mig längre!

 

Idag är det Xit's dag. Hon fyller nämligen 2 år! Grattis Grattis!

Image0001

 

 

1/1

 

Årets första blogg..

 

Ikväll när jag och Ante var ute och tränade Aero hemma på gården passade vi på att göra en budföring. Jag ställde upp en bra bit ifrån dem och Ante skickade iväg honom på kommando..Snabb som ett spjut kom han emot mig i en hiskelig fart men tror ni han väjer? näädå.. Rakt in i benen på mig och jag ramlar baklänges och slår mig på något konstigt sätt i höften. Aero kommer och pussar mig och ser bara allmänt glad ut. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta för det gjorde hemskt ONT men jag kunde ändå inte låta bli att tänka på hur roligt det måste ha sett ut när jag blev omkullsprungen av honom. En som skrattade gott var då Andreas.. lagomt kul! Aero såg då inte ut att ha ont iaf.. Jag fick nog ta all smärta. När vi sen kom in följde han efter mig överallt och var så himla go och närgången som att han tyckte lite synd om mig. Han har aldrig sprungit omkull någon tidigare så nån gång måste väl va den första, hoppas bara det var den sista också. Nu har han ju testat och sett att jag faktiskt inte uppskattade det även om det kom lite skratt bakom tårarna.

 

 

 

Välkommen | Vector | Fotoalbum | Länkar | Blogg