Välkommen Vector Fotoalbum Länkar Blogg
Blogg 2008 | Blogg 2009 | | Blogg 2011

 

 

Blogg 2010

Image0002

   Blogg 2010                                       Blogg 2009                                 Blogg 2008

 

 

 

 

10/12

 

blää.. är trött på att plugga hela dagarna.  Känner att man skulle hitta på något.

Hundträningarna i Storuman ligger på is annars hade det varit kul att fara o träna tillsammans med andra.

 

Har varit i skogen idag så Vector fått springa lös.. Passade även på att ta några julkort! Med en bra kamera skulle bilderna nog blivit jättefina, mobilkameran är så dålig att kvaliteten förstör allt..Tur Fina Vector gör bilden bra iaf :)

 

 

 

 

 

24/11

 

På vintrarna är det så dött om tävlingar här uppe. Vi tränar men det känns inte som träningen blir densamma då vi inte har ett riktigt mål och datum att sikta mot. Förra året åkte jag och Vector på nån utställning då och då men i år verkar de inte va så många uställningar här uppe heller..

Jag känner mig faktiskt sugen på att ställa ut snart.. Frågan är bara vars?

 När jag tänker efter och tittar på bilder har vi ändå varit på några..

Några bilder är tagna från Cinderella Lovehouse

 

 

Första utställningen på Goldenspecialen

 

 

Andra utsällningen i Umeå 11 månader

 

Tredje utställningen i Ö-vik 14 mån då domaren tyckte att han var i för bra kondition för att visas på utställning.

För smal kanske...

 

 

 

 

Fjärde utställningen i Vännäs i Juni

Image0014

 

Famte utställningen i Goldenspecialen i Västerås i somras

 

 

Sjätte utställningen också i Vännäs i höstas

 

 

 

16/11

Vi har full vinter.. I Gunnarn har vi en hel del snö och en temperatur på -15.

Av den anledningen blir det bara sparkturer och promenader + ett o annat uppletande när vi är ute.

Träningen har den senaste veckan skett inomhus med roliga men ganska meningslösa saker..

 

Ikväll hittade matte på lite koncentrationsövningar..Det enda jag egentligen behövde göra var att

vara blixtstilla medan hon knäppte korten.. Inte så svårt.. Men jag tycker det är kul att göra saker med matte så jag går med på nästan allt.. De här fick jag göra ikväll

 

                      Hålla godisar på tassarna                                  Hålla godisbit på nosen

     

 

    Hålla i en banan..

Måste ha en knäpp matte om hon tror att jag inte skulle klara det!

 

        

 

Hålla ett okokt ägg i munnen (fint grepp tycker jag) 

 

Ja, vissa saker var faktiskt helt meningslösa..

 

11/11

 

Ja, här rullar det på som vanligt. Sitter antingen i Penglund eller i Gunnarn och pluggar. Vector är nöjd över att jag är hemma hela tiden med honom, vi är ute och promenerar väldigt mycket på dagarna, han är så duktig på att lyssna att man kan ha honom lös nästa hela tiden. För någon helg sedan var Frida och hennes valp Elite hos oss och hälsade på. Vi la personspår som de fick gå och båda klarade det finfint. Efter detta fick de vara lösa och busa av sig innan vi gick in och fikade och de fick vara passiva, hemskt bra träning!

 

 Vector och Elite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17/10

Jo, minsann! Nu börjar de bli lite tätare mellan uppdateringarna här fast det finns inte så mycket att säga iofs. Helgen har tillbringats i Gunnarn som vanligt och nu är jag tillbaka i Penglund. Jag trivs superbra på praktiken och funderar på att söka hit till Vännäs i Januari då jag är klar.

 

Förra veckan kom det snö! Inte så mycket men den ligger fortfarande kvar..

 

 

 

 

13/10

 

Då var halva veckan gjord. Jag och Vector är fortfarande ensamma i Penglund vilket går rätt så bra. Vi har försökt att hålla oss sysselsatta, annars blir kvällarna så låånga.. I Måndags åkte vi till

Umeå på Tegs hundträning och var med på aktiviteterna där. Vector var som en sprätt medan vi gick dit men väl på träningen skötte han sig superfint trots nya hundar och ny miljö, inga problem alls att ha honom lös! Ikväll ska vi åka med Frida och Elite på hundträning här i Vännäs.. Skoj! Det är så roligt att träna i nya millöer :)

 

Helgen som var fick Vector testa på att spåra upp en älg som några jägare skjutit ned i skogen.. Spårningen fixade han lätt som en plätt och gissa om han blev nyfiken på älgen som han sedan spårat fram! Spännande :)

 

 

 

 

 

 

 

5/10

Nu är skolan i full gång och förra veckan påbörjade jag min 5-veckors praktik på Vännäsby förskola! Sökte mig till Vännäs för att det kändes som att det skulle vara givande att prova på att praktisera i en annan kommun än Storuman och för att få umgås lite mer med Kurt. Förra veckan följde också Aero med oss hit till Penglund för att bo hos oss en vecka.. Det var verkligen superkul att få rå om honom i en hel vecka..Det tyckte även Vector, de är nästan oskiljaktiga när de är tillsammans. Sover den ena sover den andra, ska den ena ut ska den andre ut osv..Men roligt har de!

 

Helgen som var gick vi på Lyckselemarknan båda dagarna. Vector fick följa med, han skötte sig fint trots alla spännande lukter och alla människor..På tal om spännande lukter köpte vi en liten flaska med  björnlukt som dom visst använder i USA för att lära hundarna att spåra efter björn med. Flaskan kostade 200:- och med tanke på dess storlek så hade vi inte en tanke på att köpa det förns gubben som sålde det sa att vissa hundar är jättekänsliga och springer bort från lukten så fort dom känner den. Då kände både jag och Kurt oss sugna på att testa vad Vector gick för :P Har ännu inte lagt ett spår men droppade ut några droppar på marken som Vector snabbt sökte åt och var superintresserad av. Ingen fegis här inte :)

 

Vi har också hunnit med ett träningspass på Vännäs Bk och ska fortsätta på onsdagsträffarna där under praktiken..Roligt med nya hundar, nytt folk och ny miljö! En annan rolig sak som hänt var att vi fick ett samtal förra veckan av viltspårsdomaren i Storuman som undrade ifall han skulle anmäla mig och Vector till att spåra efter trafikskadat vilt.. Vi tackade givetvis JA! Mer vet jag inte, han skulle återkomma med mer information :)

 

Nää, jag hade väl inte så mycket mer att berätta. Tokigt nog var Kurt tvungen att åka till Luleå på jobb i två veckor så kvällarna här i Penglund blir lite långsamma..Känner ju inte en kotte här. Så för att fördriva tiden var vi ute och joggade både idag och igår och det känns ju så bra i kroppen efteråt. Tänk om vi bara kunde fortsätta såhär, vad hurtiga vi skulle bli då! Men det återstår ju att se..

 

åhh, det är så tråkigt med bara en massa text. Ska bättra mig och ta mer kort och lägga in fler bilder!Jag och Vector delar i princip huvudkudde när han ligger i sängen.. han vill ligga jättenära och det är så mysigt.. Vad gör väl lite hundhår då   

 

 

5/9

Nu är det dags att åka tillbaka till Gunnarn igen efter några dagar i Penglund, imorn är det jobb och sen drar skolarbetet igång på riktigt igen, dags att börja skriva examensarbete nu! Igårkväll var vi på Lasse Stefanz i Täfteå, riktigt trevligt! Och idag har vi varit på utställning i Vännäs, med oss hade vi Tilda som gärna ville följa och hjälpa till att kamma och rasta! Vector fick ett 1:a pris och hamnade på 3 placering med kritiken:

 

Välkroppad hane med maskulint huvud, bra bett, knappt vinklad, mkt bra kropp, utmärkt benstomme, mkt bra päls, rör sig mycket bra men kunde ta ut steget mer från sidan, visas väl.

 

 

Det gick bra för Cinderellahundarna idag och i uppfödarklass fick vi ett HP, bra jobbat!

 

 

2/9

Nu funkar min hemsida som vanligt igen. jag har datorn i Penglund hos Kurt och hans internet fungerar mycket bättre än mitt så istället för att det ska behöva ta två dagar att uppdatera hemsidan (som det gör hos mig) så tar det bara 10 min. Ganska skönt :) Jag och Vector tävlade i apellspår för två helger och blev godkända, kom på 2:a plats med 196 poäng.. Inte så långt ifrån ett uppflytt. Spåret fick han 10:or på och budföringen 5:or, men han var enda hunden för dagen som fick poäng där. Platsliggningen blev det 10:or men lydnaden gick lite sämre. På inkallningen kom han som en kanon så fort jag vänt mig om, KAN SJÄLV! sa han. Hopp över hinder hoppade han inte utan nosade på goda fläckar på marken istället.. Framförgåendet struntade vi, apporteringen fick vi 5:or och på linförigheten 7. Men jag är helnöjd, visst känns de lite snopet att vi kunde blivit uppflyttade om hindret och inkallningen bara fungerat men det var ju första tävlingen och Vector var så duktig och följsam hela dagen att man inte annat kan bli stolt.

Vi ska tävla en gång till i apellen i år och så återstår en lydnadstävling.. Så än är inte säsongen slut! :)

 

Har för övrigt hunnit vara i Luleå i veckan, nu börjar vi skriva examensarbete och så har vi vår sista praktik, nu är det bara 4 måndader kvar tills skolan är klart, helt underbart! När jag var i Luleå hälsade Vector på Aero & Molly i två dagar. Ganska uppskattat att få vara med andra hundar ett tag, speciellt Aero.

 

Ihelgen ska vi på utställning i Vännäs, blir kul att träffa några ur Cinderella-gänget igen!

Eftersom att jag är så glömsk och inte tog med mig kamerakabeln hit kan jag inte lägga in nån ny bild. Så det får bli några gamla valpbilder den här gången, tänka sig att stora Vector varit såå liiten..

 

 

 

 

 

        

 

 

 

          

 

 

15/8

Här har det hänt litegrann sedan sist. Vector har fixat 3 raka ettor i vilstpår på mindre än en vecka och har blivit viltspårschampion. Jag, Kurt och Vector har också varit nere i Västerås på Goldenspecialen där vi haft det riktigt trevligt. Kul att umgås med hundfolk! Vi ställde inte upp i workingtest i år som vi visst hade lovat att göra så nästa år då ska vi också vara med! På Söndagen var det utställning och Vector kom 3:a av 4:a i sin klass och fick fin kritik som såg ut såhär:

 

En ung hund i utmärkt kondition. Väl iorninggjord & väl presenterad. Trevligt huvud men attitydet störs av ngt ljusa ögon. Bra hals och skuldra-parti med väl utvecklat förbröst. Bra stomme, raka fina ben och utmärkta fanor. Bra kropp, stark rygg, ngt sluttande kors. Bra bakställ, rör sig med bra steglängd, trevligt visad fritt stående.

 

Tack Monica och Mats för god mat och trevligt sällskap med andra valpköpare! Och Grattis till alla fina resultat både på jakten och utställlning!

 

Vi har också hunnit vara i Eskilstuna för att hälsa på en gammal arbetskompis till Kurt. På Måndag for jag och Kurt på Kolmården. Vector lämnade vi in på ett superbra hundpensionat i närheten då hundar inte får följa med in på djurparken. Jag var lite skeptisk mot att lämna in Vector på pensionat i början men när vi fått träffa Jesper och se pensionatet så kändes de hur bra som helst! En riktigt hundmänniska som verkade göra allt för att hunden skulle få det så bra som möjligt. Jag hade inte ens vågat drömma att Vectors rum skulle se ut så här. Han fick tillbringa en del av sin tid härinne i Sviten som Jesper valt att kalla det. Ett superbraställe! 

 

Nog om det..Kolmården var bättre än jag trodde och vi hade verkligen en toppendag där! Efter att ha campat i 4 nätter tog vi in på hotell i Örebro, Vector va först upp i hotellsängen :P Från Örebro bar det sedan av till Åmål där vi hälsade på min mormor som visst köpt världens lyxvilla vid Vänern..OJOJ! Vi var där över dagen och sedan begav vi oss vidare till Vänersborg där vi hälsade på en annan arbetskompis till Kurt och hans familj där vi också sov över natten, trevligt. Där fick Vector sig en kompis, de hade en Bernern Sennen som hette Donna och var hur snäll som helst. Roligt att se Vector busa med en hund som för en gångs skull är större än honom!

 

Sedan började vi bege oss lite mer norrut och stannade av i Torsby på macken för att kika in och säga hej till Agneta..Men hon var ledig den dagen så vi fick tfnnumret och de var hemma så vi for och hälsade på dem och hundarna en stund. En stund blev visst två och en halv timme med fika, hundsurr, träningstips och så fick vi även se Kim och Eros visa några moment i lydnad.. Kim visade också hur han höll på att träna in kryp på Eros, väldigt charmigt!!

 

När vi sedan satte oss i bilen igen var Vector trött och laddad för hemresan. Klockan tolv var vi i Dorotea och där gick vi in och hälsade på Kurts pappa och bror som tvärt. Sedan var det raka vägen hem till Gunnarn. Klockan halv två var vi hemma och 279 mil hade vi lyckats skrapa ihop på vår semester..Men Vector var inte less för det. Det första han gjorde morgonen därpå var att sätta sig och vänta vid bagageluckan på att vi skulle åka iväg igen.. Nää, nu ska vi vara i byn ett tag och bara ta de lugnt..

 

Eftersom att jag kan konsten att tappa bort grejjor så kommer det inte bli många bilder från resan då jag befarar att min kamera blivit stulen ur bilen i Västerås..På djurparken tog vi några bilder med mobilkameran och Agneta knäppte några fina kort på Vector som jag lägger i här..Sist kommer en bild på en viltspårschampion:)

 

 

25/7

 

Det är långt mellan gångerna jag uppdaterar sidan nu, måste försöka se till att det blir oftare..

Vad som hänt sedan sist är att jag och Vector varit på en jaktkurs tillsammans med några fler cinderellahundar.. Fick en hel del bra tips på hur jag kan jobba med apporteringen och framförallt passivieten där vi har en hel del jobb framför oss...

Det är så roligt att lära sig nya saker och få nya tips, tankar och idéer på hur man kan jobba med diverse saker. Det kändes som att jag kört fast lite innan. Fick verkligen tillbaka träningsglöden och nu känns det som att vi kommit igång igen :)

 

Snart är det dags för goldenspecialen, ser verkligen fram emot det!! Enda jag bävar för är alla fästingar som finns så många av söderöver..Tacka vare vet jag myggen häruppe i Norrland.. Fästingarna tycker jag är otäcka. Huga!

 

Här kommer några sommarbilder på Vector..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16/6

Äntligen har jag fått igång hemsidan!! Idag lyckades jag överföra allt till nätet. Men jag har bloggat lite ändå så det finns lite läsning här nedan från de senaste månaderna om nån är intresserad av vad vi gjort på sistonde :)

 

Ihelgen var vi på utställning i Vännes med Vector. Några av hans syskon ställdes också ut..

Aya, Zingo och Millan fick 1:a pris och Vira och Vector fick ta emot ett 2:a pris. Grattis!

 

Kritiken Vector fick var:

Trevlig, kraftig juniorhane, huvud med väl mkt stop, ngt grov hals och upprättstående skuldra, välutvecklad bröstkorg, kort kors, öppen knävinkel gör att han ej tar ut bakbensrörelserna tillräckligt. Bra benstomme, fina tassar, vacker färg och päls, väl uppvisad!

 

Nåja, jag förstår nog inte dedär med vinklar o rörelser.. Vi får hoppas på en 1:a nästa gång istället.

Vector skötte sig fint i ringen och var så lugn och stod så fint när domaren kände igenom honom.

Jag tycker ändå det är lite småroligt att va på utställning fastän de inte går nå vidare alltid..

Rolig mötesplats om inte annat :) Och tack än en gång Malin för att du trimmade Vector i sista sekunden..:)

 

Förra veckan röntgades Vector på Röbäck i Umeå och idag kom äntligen resultatet på skk.

FRIA höfter och armbågar.. Nästan så man gråter av lycka!!

 

Ett jättegrattis till Ante och Aero som i Lördags blev uppflyttade till högre klass i bruks!! Riktigt bra jobbat!! Nu är det bara att köra på..Eliten kommer ju därefter :)

 

Bilder på hundarna som ställdes ihelgen..

 

Aya                                                  Vira

 

 

                                            Zingo                                              Vector

 

 

 

Millan

 

(Ett kort jag stal från Cinderella Lovehouse för att jag missat att fota Millan på Söndagen)

 

 

8/6

Vad som hänt sedan sist jag skrev är att jag och Vector hunnit debutera i lydnadsklass 1, första gången för oss båda. Jag var skitnervös.. :P Platsliggningen låg Vector hela tiden ända tills just innan tävlingsledaren skulle säga att vi fick sätta upp hundarna.. Då ställde sig Vector och satte sig framför mig vänd med ansiktet mot mig.. Sådär fick vi bara en 6:a. Han var fokuserad på mig och glad som vanligt och de övriga momenten gick väl hyffsat ända till vi kom till hopp över hinder. Då sprang han förbi hoppet och kom till mig.. Han som alltid brukar hoppa! Stackarn, inte lätt när man har en hispig matte.. Då är det inte så lätt att veta vad man ska göra!

 

 

Gratulerar till alla fina framgångar på sistonde.. Det är så många som tagit priser, tagit championat, fått fin kritik på utställning osv att man nästan blandar ihop allt  

Men Stort Grattis till er alla!

36_1_75

 

Lägger in några bilder här.. Finns också några bilder från Trehörningssjö i föregående inlägg :)

 

Vector har röntgat höfter och armbågar på Röbäck i Umeå idag.

Fortfarande trött med bästa I-or i munnen..

 

 

 

På badstranden i Gunnarn

 

 

 

 

 

Hjälper till att städa bilen

 

 

Bus hemma med Kurt!

 

 

En morgon då Vector testade hur det känns att sitta vid köksbordet och äta frukost.....

 

 

 

 

18/5

Då var vi hemma efter en kanonhelg i Trehörningssjö. Vector och hans syskon är nu både mental och funktionsbeskrivna! Som sagt har vi haft det toppenbra! Vi har hunnit träna en hel del..Lite jakt, lydnad, allmänlydnad och utställningsträna. Malin har trimmat hundarna så alla fick vi nog med oss en nyfrissad golden hem :)

 

Vector sov nästan hela dagen igår.. Det tar ett tag att ta igen sig efter en sådan intensiv och händelserik helg..Har inte tagit så mycket kort ihelgen men lägger in några stycken..Mer bilder kommer så smånigom komma upp under Johans eller Monicas hemsida :)

 

TACK FÖR EN UNDERBAR HELG!!

 

 

 

Vector

 

Miro, Vector och Nikita

 

Miro före

Miro efter

 

Alla samlade

 

 

25/4

Då var denna helgen också snart förbi. Har varit i Luleå i veckan, nu är det bara en träff kvar och en massa uppgifter att göra undan och sedan har jag sommarlov.. åtminstonde från plugget :) Ihelgen har vi haft storbesök av Aero, mycket uppskattat av bägge hundarna och av mig också förstås! De blev bus den första stunden men bara efter ett tag var det precis som om Aero aldrig varit ifrån oss. Det märks att hundarna gillar varandras sällskap vilket kanske inte är så konstigt..:)  Dit Aero går, dit går Vector och där Aero snusar, snusar Vector osvosv. Vaknade tidigt imorse och tog med dem till risberget där vi var och strosade runt i skogen och bara hade de mysigt.

 

Lägger in bilder från hela helgen..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15/4

Nu var det evigheter sedan jag uppdaterade här sist.  Jag och Vector tränar mestadels lydnad och har anmält oss till en tävling i slutet av Maj.  Här är det jättemycket snö kvar, finns ingen barmark så någon spårträning lär det inte bli inom de närmsta veckorna..Synd, för jag ser verkligen fram emot att ta fram selen och linan igen :)

 

Annars har jag inte så mycket att skriva för de har inte händer inte speciellt mycket. 

Lägger in några bilder från påsken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21/2

 

I Lördags for jag och Vector och hälsade på I trehörningssjö. Där träffade vi Monica och hundarna. Det blev en hel bus i snön för Vector och syster Aya. Inte nog med att de är väldigt lika till utseendet så är de också väldigt lika till sättet.. Energiknippar är nog ett passande ord.. jättetrevligt besök och stort tack till allt!

 

Idag for vi på utställningen i Ö-vik. Där var många Cinderellahundar.. Både små som stora :) Och riktigt bra gick det för dem också.. Många HP:n kammades in. I Vectors ring var det bara två hundar. Han skötte sig fint i ringen tycker jag och han fick en 2:a placering med kritiken:


 

"Tillr. huvud med bra uttryck. Bra hals och rygg, ngt sluttande kors. Rakställd överarm, Bra vinklar bak. Tillräcklig benstomme. Hund i bra kondition som rör sig med energi och bra drive i steget. Bra temperament. Välvisad" Domare: Bengt Danielsson.

 

Sen sa domaren att man kunde uttrycka sig så att han nästan var i för bra kondition för att visas på utställning..Han tyckte han såg bra ut med ville ha lite mer hull på honom. Det sa många andra också..och jag som varit så rädd att han ska bli rund.. Men kanske skulle ett par kilon till inte skada.. Bara att öka fodermängden :)

 

17/2

Har varit i Luleå från Söndag till Onsdag..Varit riktigt bra dagar med bra lektioner tycker jag!

Idag har jag och Vector varit på långpromenad och tränat lite ute på isen. Sen blev det storbad, måste ju vara ren och fräsch inför utställningen på Söndag! Fast han har fällt ganska mycket på sistonde så frågan är vad domaren tycker om hans päls..Jag och Vector åker ned redan på Lördag och stannar över hos Monica, Mats och hundarna till Söndag. Ska bli kul att ses igen!

 

 

 

 

 

8/2

Måndag igen och åter till studierna.. Det är mycket i skolan nu, så mycket att jag inte vet var jag ska börja. Fick veta att jag klarade mattetentan och ligger inte efter eller så men lika fullt känns det som att jag verkligen har hur mycket skolarbete som helst framför mig..Helgen har varit lugn, precis som alla andra helger :) Vector har varit ute mestadels och hoppat runt i snön som vi för övrigt har riktigt gott om.  Bilder kommer här..

 

 

 

 

 

En plogkant..

 

 

 

 

26/1

Lägger in några bilder från dagen då jag och Vector tog en pluggpaus och gick på en promenad uppför risberget. Ikväll har vi tränat lydnad på konsumparkeringen och jag är supernöjd över träningspasset. Vi måste däremot skärpa till oss gällande apporteringen och träna mera på det.

 

 

 

 

 

21/1

                        

Innan jag skaffade hund så måste mitt liv ha sett helt annorlunda ut, tomt kanske? Fast nog gjorde jag ju saker även då och levde och mådde bra. Men nu när jag väl har hund och haft det i några år har mitt liv förändrats enormt och jag som aldrig tidigare haft ngn direkt stor hobby, fick ett riktigt fritidsintresse och blev ganska aktiv i brukshundklubben i Barsele. Nu är det för mig så självklart att ha hund att jag inte skulle kunna tänka mig något annat..

Sen så tycker jag ju självklart att jag har den bästa hund som finns i hela världen, finaste Vector förstås!

 

Visst kommer det även stunder då jag skäms och blir irriterad då han bitit sönder mina glasögon, ätit hundbajs, sprungit omkull mig, hoppat på någon med fina kläder eller stulit besökarnas skor eller dreglat ner folk som äter.. Han är så glupsk att jag får för mig att han skulle kunna stoppa i sig vadsomhelst, kan man äta skit kan man väl äta allt…

Värst är när han försöker vara go och pussas när han ätit de där bruna korvarna han ibland kan hitta när ha vart ute.. Då kan jag väl erkänna att han inte är världens mysigaste längre..

Men säga vad man vill om honom! Han är alltid glad i allt och alla och kan ju inte hjälpa att det bara spritter i kroppen så att han bara måste hitta på de mest knasiga grejorna.

Men vad skulle han vara utan alla de där tokerierna? Och vad skulle jag vara utan honom? Utan honom skulle jag inte fara på klubben, inte ha någon som drog med mig ut när jag fastnat i studierna, inte ha en mjuk mysig päls att borra ned ansiktet i när jag är ledsen. Han tar mig med ut även om det så är -35 graders kyla och följer med mig överallt och närsomhelst och med sina knasiga påhitt ger han mig ett gott skratt minst en gång om dagen. Han finns vid min sida, i vått och torrt och är dessutom min allra bästa vän!

             

 

 

20/1

Då var vi inne på ett nytt år, vad nu det ska tänkas innehålla. Lydnadsstart med Vector i ettan och förhoppningsvis apellen, det är då ett som sitter säkert! Träningen går super och Vectors motivation är på topp! Han har även varit iväg och tagit sin ettårsvaccination, antar att han måste ha den till utställningen i Februari som jag anmält oss till :)

 

Igår kom saxen fram, blev tipsad av Monica att klippa honom regelbundet så att det inte skulle bli så mycket att ta sedan. Tror det här var tredje gången jag trimmade honom sedan novemberutställningen.. Och det går bättre och bättre. Är nog lite för feg, vet inte hur mycket jag vågar ta framtill men han jag tycker det ser någorlunda bra ut iaf.

 

Vi har varit ute på många promenader på isen på sisonde, det är så fint och härligt att bara gå medan han får vara lös. Idag kom Britt och X-it och hälsade på och då tog vi oss också en liten tur ut på isen med vovvarna. Strålande väder! Annars är vi mest hemma på dagarna. Jag har aldrig haft så mycket skolarbete som nu tror jag.. Vi läser specialpedagogik nu vilket jätteintressant men lärarna tänkte nog inte på att vi kanske vill ha ett liv utanför skolan också... Men som sagt, när det är roligt att läsa och man hittat motivationen så går det ganska bra ändå! Till helgen hade jag tänkt ta upp nån fågel bara för att testa om han tycker det är lika roligt att bära som sist..:)

 

 

 

 

 

 

Här kommer fler bilder från en riktigt kall dag i början av Januari..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen | Vector | Fotoalbum | Länkar | Blogg