Välkommen Vector Fotoalbum Länkar Blogg
Blogg 2008 | Blogg 2009 | Blogg 2010 |

 

 

Blogg 2011

Image0020Image0014Image0015Image0016Image0017

 

 Blogg 2011                Blogg 2010                  Blogg 2009                  Blogg 2008

 

 

14/10

Det var länge sedan vi var själva Vector och jag så både igår och idag passade jag på att bara ägna mig åt honom. Igår åkte vi in till Vännäs och tränade på fritidsområdet och idag blev det skogsmys! Det är få saker som är så mysigt som att promenera i skogen med vovven. Idag blev det lydnadsträning och han fick även söka efter bollar jag gömde under mossor och stenar.. Uppskattat! Jag vet inte hur många gånger jag sagt det men denna hund har verkligen en enorm vilja att vara till lags hela tiden. Visst händer det att han tappar minnet ibland och bara råkar springa över och busa med grannens golden eller springa in i hästhagen för att äta bajs MEN han är lyhörd till tusen och bara älskar och vill göra saker man ber honom om.

 

Bilder från dagens tur..

 

 

 

 

Image0021

 

 

 

Och slutligen en bild på lilla Edward som sover så gott i vagnen..

 

 

5/10

För en månad sedan, den 2 September kom vår underbara lilla son till världen! Vår Edward som förändrade våra liv helt och hållet! Förlossningen blev inte alls som vi tänkt oss i början eftersom att han låg med rumpan ned "sätesbjudning" och därför blev det ett planerat kejsarsnitt den andra september, han var beräknad att komma i mitten av september egentligen. Men tur var väl att han kom tidigare för han är ju helt underbar! :) Hade rätt ont i såret första veckorna och när jag väl var på benen igen fick Kurt operera bort blindtarmen så han blev lika handikappad som jag varit. Men nu är vi båda på benen igen! Edward börjar vara vaken mer och mer och skriker i princip aldrig..Om nätterna äter han bara och somnar igen direkt så vi har en kille som är rätt nöjd med livet..Vector tycker mycket om honom och ligger gärna nära.. Han är varken för på honom och tar inte heller avstånd ifrån honom utan har bara accepterat att han är en i familjen och inte gjort nån sak av det. Första veckan när vi just kommit hem från BB ville Vector verkligen visa upp sin bästa sida och satte sig varje gång vi öppnade en dörr och väntade alltid på ett varsågod när han skulle göra något fast vi inte ens bett eller tränat honom till det! Han ansträngde sig verkligen guldvovven våran!

 

Om dagarna blir det många barnvagnspromenader och mycket mys..Vi har hittat många nya vägar och stigar att promenera på.. Roligt med lite omväxling tycker Vector!

 

Som vanligt är jag kass på att uppdatera den här bloggen.. Kanske nästan onödigt att ha den egentligen men det är roligt att gå in och titta på gamla bilder och blogginlägg, det är ju ändå 4 år av gamla minnen sparade här.

Finpojkarna våra

 

 

 

 

 

duva(5)

 

Sänder många tankar till Monica med familj som mist sin fina Nikita..

StyrkeKramar till er! 

 

 

 

17/6

Så skönt det är med sommar och värme!! Kommer verkligen att njuta och ta tillvara på den här sommaren.. Hoppas bara att det är soligt och varmt mest hela tiden! För Vectors del har sommaren var lite jobbig hittils.. Vi upptäckte en relativt stor knöl på hans mage för 3 veckor sedan som veterinären nu opererat bort. Knölen skickades på analys och visade sig bara vara en gammal ärrvävnad, så han måste alltså haft ett sår där tidigare som vi inte märkt. Skönt var det med de svaret iaf, vi trodde det värsta.. Han är iaf sydd med sex stygn och får såklart inte bada stackarn.. I värmeböljan som var i helgen hade han det minsann inte lätt, låg under sängen i vårt sovrum nästan hela tiden. Men till veckan ska stygnen bort och då ska han också få bada och njuta av sommaren. Har funderat på att köpa en minipool åt honom att svalka sig i när det är som varmast.

 

Själv ligger jag hemma och är sjuk.. Blev dålig i Måndagskväll och magen krampade och gjorde så ont att jag åkte in på förlossningen på Tisdagmorgon då jag knappt fått sova på natten.. Läkaren och alla barnmorskor kollade noga upp barnet och mig och det visade sig vara helt OK med oss.. Så de tyckte jag skulle åka hem och vila tills dess att kramperna gått över. Igår kom grannarna över och frågdade om jag också var hemma och låg sjuk och det visade sig att de hade samma symtom som jag; kramper och dålig i magen. Vi åt middag tillsammans med dem hela helgen så vi kunde konstatera att vi drabbats av nån typ av matförgiftning.. BLÄ! Åt kasslersallad ena dagen och grillat på söndagen. Tycker det är helt otroligt att det fortfarande sitter i kroppen.. Det går bra så länge man är stilla men så fort man rör sig krampar och vrider sig magen så man nästan går av och springer på toa konstant... Skönt är det då iaf att bebisen mår bra, den sparkar och mår gott i magen!

 

 

Det är ju helt otroligt hur djur känner av vad som är på gång.. Vector tycker om att ligga med huvudet på min mage, han lägger sig ofta så och myser. Igårkväll låg vi i soffan och han tittade bedjande på oss att få komma upp.. Så fick han det och hoppade upp som skjuten ur en kanon och la sig med huvudet högra sidan av magen och bebisen började sparka precis där. Så mysigt!!! 40307d14e3832bf5b648494d7f526f89

 

 

 

 

 

7/5

Då var det vår och nästan sommar i luften.. Vilka härliga dagar det är ute nu! Själv jobbar vi och står i som vanligt.. Vector har det fint på dagarna, är hos hundvakt och blir aktiverad.  Vi tränar lydnad i princip varje kväll och hoppas få ta det där förstapriset i sommar, ska det vara så svårt? :) Apellen vill vi ju också klara av.. Vi har anmält oss till den internationella utställningen i Vännäs, är mycket känt folk som ska dit så lär bli en trevlig helg! Annat trevligt som väntar som vi verkligen hemlighållit länge är att jag och Kurt väntar barn i September! Väldigt spännande.. Har haft en underbar graviditet och jag hoppas det fortsätter så tiden som är kvar också :) 

 

Här kommer lite bilder från Vännfors där vi bor..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21/3

 

Jag har fått en systemkamera av Kurt så här kommer lite bilder från denna helg och föregående då vi hade Aero hos oss. Har i princip inget att skriva så det blir bara bilder den här gången.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

15/2 - Härlig helg

 

Har haft en lugn skön helg hemma i Gunnarn som tillbringats med vänner och hundar. Aero har varit hos oss över helgen. På Lördagen var det strålande väder, bara några minusgrader ute. Jag och Kurt tog ut hundarna på isen där de fick springa lösa ett bra tag.. Senare på dagen for jag, Marlen och Ankita på en utflykt till Koavan, packade hundar och fika och var ute i flera timmar och bara njöt av den fina dagen. Hundarna hann göra mycket.. Aero fick syn på renar och drog med Vector på renjakt över isen.

Tokforen! Aero lyckas alltid dra med Vector på sådant som Vector aldrig skulle göra om han var själv.. Grupptryck :P Vi hade hursomhelst roligt och hundarna likaså och alla var vi lika trötta när vi kom hem :)

 

Här kommer några bilder tagna av Marlen..

 

 

 

 

 

Med varsin snus :)Image0022

 

 

 

 

 

9/2

Har nu hunnit jobba en månad på nya jobbet och trivs jättebra! Vi har även hunnit flytta från Penglund till Vännfors till en trea ute på landet. En rymlig och fin lägenhet med öppen planlösning som vi trivs toppen i.

 

 

Vector har det superbra hos sin hundfarbror, nästan så bra att han helst skulle vilja stanna kvar där vissa dagar.. De motionerar, träffar andra hundar, besöker folk, kör skoter och har allmänt trevligt tillsammans så Vector är minst lika trött som oss när vi jobbat klart för dagen!

Det är så guld värt att han blir aktiverad och får sällskap på dagarna. 

 

Allt har varit så nytt och det händer hela tiden grejer så tränigen har legat på sidan ett tag nu. Blir korta pass apportering på helgerna annars ligger vi verkligen på latsidan. Ska försöka ta mig iväg på brukshundskklubbens träffar så vi får komma igång lite. Men som sagt är vi alla ganska trötta när vi kommer hem..

 

Här kommer när Vetor busade med en jämnårig labroadorhane igår, de kom visst väldigt bra överens enligt Vectors daghusse, likasinnade!  :) Tredje bilden är på Vector tillsammans med hundvakten.

 

 

 

 

 

 

 

 

5/1

Äntligen en ny bloggsida att fylla på med de kommande händelserna under år 2011.

För att sammanfatta det gågna året har det i överlag varit bra. Decembermånad blev 

en omtumlande och händelserik månad men den fick ett otroligt bra slut.

Jag och Kurt blev tillsammans igen, examensarbetet blev klart, var på anställningsintervju i Vännäsby och fick heltidsjobb, Vector fick daghusse och vi har kollat på en fin rymlig lägenhet ute på landet dit det förhoppningsvis bli en flytt! Kan nu i efterhand även tillägga att jag trivs bra jobbet. Härlig personal och härliga barn + en pedagogik och miljö som stämmer väl överens med hur jag vill arbeta :) Vector trivs även väldigt fint med sin daghusse vilket även vi gör.

Mycket bättre vet jag inte om han kunde fått det! Han blir aktiverad och bortskämd på dagarna och får sist men inte minst sällskap. Det känns superbra!

 

 

 

 

 

 

Vector har nu hunnit blivit två år gammal. Inte illa.

.Och Aero har blivit pappa till två tikar, inte heller dåligt!  Grattis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen | Vector | Fotoalbum | Länkar | Blogg